skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W lekko osolonej wodzie ugotuj słodkie ziemniaki i ziemniaki wraz ze skórką. Pokrój średnie słodkie ziemniaki na 3 części i włóż do naczynia ogniotrwałego. Tym razem gotujemy tylko słodkie ziemniaki. Podobnie możesz gotować ziemniaki lub ziemniaki i słodkie ziemniaki w różnych proporcjach.
Krok 2:
Teraz za pomocą prasy do warzyw zamienimy te kawałki w tortille. Jasnopomarańczowy miąższ słodkich ziemniaków jest bardzo pożywny. Poprawia kondycję skóry, ponieważ zawiera dużo beta-karotenu.
Krok 3:
Za pomocą pędzla posmaruj nasze bataty oliwą z oliwek. Dodam do tego trochę wędzonej papryki dla smaku. Posyp grubą solą himalajską i przyprawami, możesz użyć dowolnych suchych przypraw. Mam zioła prowansalskie.
Krok 4:
Teraz włóż piekarnik do maksymalnej temperatury pod samą górę, przez 15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Batat - 86 kcal/100g