ciastka z twarogiem i czekoladą

spektakularne ciasto o delikatnym smaku twarogu! Ciasta piecze się natychmiast z dużym ciastem, a następnie dzielimy je na porcje. Gotuje się szybko, bez zbędnych kłopotów. Smakuje bardzo miękko i delikatnie. Dżem, który działa jak warstwa, nada im pikantny i za każdym razem nowy smak. Twórz!
WalentynkiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 10 g
tłuszcze 20 % 9 g
węglowodany 58 % 26 g
217 kcal
IG: 19 / 0 / 81

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Robienie ciasta. Jajka 3 sztuki ubić z cukrem 0,5 szklanki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj śmietanę 0,5 szklanki, mąkę, proszek do pieczenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj kakao 3 łyżki.łyżki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze ugniataj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do nadzienia twarogowego w blenderze zmiel twaróg, 2 jajka, 3 łyżki. łyżki cukru, 3 łyżki. łyżki śmietany, skrobi. Możesz dodać trochę więcej cukru, ale to już pasuje do Twojego gustu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyłóż naczynie do pieczenia lub protvena papierem do gotowania, który posmaruj olejem roślinnym. Równomiernie połóż masę twarogową na papierze, spłaszcz szpatułką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ciasto czekoladowe równomiernie ułożyć na masie twarogowej, wygładzić szpatułką. Piec w rozgrzanym piekarniku 200C przez około 20 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmij, przykryj ręcznikiem i odwróć na niego. Oczywiście lepiej to zrobić w 4 ręce.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nadzienie twarogowe smarujemy ulubionym dżemem i kroimy na pół

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Złóż jedną połowę na drugą nadzieniem twarogowym do wewnątrz, pozostaw do ostygnięcia i namoczenia.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posyp cukrem pudrem i pokrój na porcje

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zapraszamy wszystkich do stołu.Smacznego.

dżem może być używany według własnego uznania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 249   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy