skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Robienie ciasta. Jajka 3 sztuki ubić z cukrem 0,5 szklanki
Krok 3:
Dodaj śmietanę 0,5 szklanki, mąkę, proszek do pieczenia.
Krok 4:
Dodaj kakao 3 łyżki.łyżki.
Krok 5:
Dobrze ugniataj.
Krok 6:
Do nadzienia twarogowego w blenderze zmiel twaróg, 2 jajka, 3 łyżki. łyżki cukru, 3 łyżki. łyżki śmietany, skrobi. Możesz dodać trochę więcej cukru, ale to już pasuje do Twojego gustu.
Krok 7:
Wyłóż naczynie do pieczenia lub protvena papierem do gotowania, który posmaruj olejem roślinnym. Równomiernie połóż masę twarogową na papierze, spłaszcz szpatułką.
Krok 8:
Ciasto czekoladowe równomiernie ułożyć na masie twarogowej, wygładzić szpatułką. Piec w rozgrzanym piekarniku 200C przez około 20 minut.
Krok 9:
Wyjmij, przykryj ręcznikiem i odwróć na niego. Oczywiście lepiej to zrobić w 4 ręce.
Krok 10:
Nadzienie twarogowe smarujemy ulubionym dżemem i kroimy na pół
Krok 11:
Złóż jedną połowę na drugą nadzieniem twarogowym do wewnątrz, pozostaw do ostygnięcia i namoczenia.
Krok 12:
Posyp cukrem pudrem i pokrój na porcje
Krok 13:
Zapraszamy wszystkich do stołu.Smacznego.
dżem może być używany według własnego uznania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Dżem morelowy - 249 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g