ziemniaki pieczone z aromatycznymi ziołami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Ziemniaki obrać i umyć.
Krok 2:
Pokrój ziemniaki w plasterki.
Krok 3:
Włóż ziemniaki do garnka, przykryj zimną wodą, przykryj i podpal. Gdy się zagotuje, zdejmij pokrywkę i gotuj przez 2 minuty na średnim ogniu.
Krok 4:
Wrzuć ziemniaki do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć i ostudź przez chwilę.
Krok 5:
Na talerzu wymieszaj oliwę z oliwek z suszonymi ziołami, solą, pieprzem.
Krok 6:
Włóż lekko schłodzone ziemniaki do miski, wymieszaj z marynatą. Odstawiamy na 10 minut. Włącz piekarnik na 190 stopni. Następnie włóż ziemniaki do naczynia do pieczenia i wyślij do nagrzanego piekarnika na 25 minut.
Krok 7:
Pyszne, rumiane, aromatyczne ziemniaki ziołowe są gotowe! Pyszne ze świeżymi warzywami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g