Puff z czekoladą
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Wyjmij jedną płytkę ciasta francuskiego z lodówki, pozwól jej rozmrozić przez 20 minut, zwiń w prostokąt szerszy niż tabliczka czekolady.
Krok 3:
W ten sposób wykonaj cięcia nożem. Odetnij skrajne Trójkąty. Można je również włożyć do piekarnika, nie marnuj dobra.
Krok 4:
Zawiń górną i dolną część ciasta czekoladowego, rozłóż boki na krzyż.
Krok 5:
Posmaruj Puff żółtkiem z dodatkiem wody, posyp orzechami.
Krok 6:
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze t`200 stopni przez 15-20 minut.
Krok 7:
Jedz od razu, gdy czekolada jest płynna. Puff z czekoladą doskonale komponuje się z kawą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g