skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozcieńczyć drożdże w ciepłym mleku z cukrem (1 łyżeczka), pozostawić do spienienia. Przesiej mąkę ze szkiełkiem soli, zrób wgłębienie, wlej mieszaninę drożdży, dodaj maconi i stopione masło, wbij jajko i zacznij wyrabiać ciasto.
Krok 2:
Podczas wyrabiania ciasta dodaj olej roślinny. Możesz dodać więcej mąki. Ciasto powinno być miękkie,elastyczne, nie lepkie. Pozwól mu podejść w ciepłym miejscu przez 2 godziny. W tym czasie raz się załamuj.
Krok 3:
Pokrój mięso ostrym nożem na bardzo małe kawałki, smalec i cebulę na małe kostki, czosnek na talerze. Dobrze wymieszaj, sól, pieprz, dodaj pozostałe przyprawy i adjika, wymieszaj wszystko rękami i pozostaw na 30 minut.
Krok 4:
Na posypanej mąką desce podziel ciasto na równe kawałki-około 200 g, zwiń w małe okrągłe ciasta. Umieść nadzienie na środku każdego ciasta-tyle, aby kawałki mięsa leżały w jednej warstwie.
Krok 5:
Złóż brzegi tortilli razem, ściśnij, połóż na blasze do pieczenia szwem w dół, przebij dziurę w górnej warstwie w środku.
Krok 6:
Piec w rozgrzanym piekarniku do 180-200 GR, około 20 minut. Gdy skórka się zarumieni, połóż gotowe kostki na lnianym ręczniku, posmaruj stopionym masłem i przykryj. Nasi kubdari powinni & quot; odpocząć & quot; przez 15 minut i ruszamy... Mniam Mniam!
Krok 7:
Jemy z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal / 100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal / 100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal / 100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Utskho-suneli - 12 kcal/100g
- Matzoni - 38 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g