Gruzińskie tortille kubdari z mięsem

bardzo łatwe w użyciu ciasto, niesamowicie pyszne, spróbuj! Kubdari to ciasto z mięsem. Został wymyślony przez swanów! Jest niesamowicie pyszny!
NatusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 41 % 19 g
węglowodany 39 % 18 g
274 kcal
IG: 12 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozcieńczyć drożdże w ciepłym mleku z cukrem (1 łyżeczka), pozostawić do spienienia. Przesiej mąkę ze szkiełkiem soli, zrób wgłębienie, wlej mieszaninę drożdży, dodaj maconi i stopione masło, wbij jajko i zacznij wyrabiać ciasto.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podczas wyrabiania ciasta dodaj olej roślinny. Możesz dodać więcej mąki. Ciasto powinno być miękkie,elastyczne, nie lepkie. Pozwól mu podejść w ciepłym miejscu przez 2 godziny. W tym czasie raz się załamuj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój mięso ostrym nożem na bardzo małe kawałki, smalec i cebulę na małe kostki, czosnek na talerze. Dobrze wymieszaj, sól, pieprz, dodaj pozostałe przyprawy i adjika, wymieszaj wszystko rękami i pozostaw na 30 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na posypanej mąką desce podziel ciasto na równe kawałki-około 200 g, zwiń w małe okrągłe ciasta. Umieść nadzienie na środku każdego ciasta-tyle, aby kawałki mięsa leżały w jednej warstwie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Złóż brzegi tortilli razem, ściśnij, połóż na blasze do pieczenia szwem w dół, przebij dziurę w górnej warstwie w środku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Piec w rozgrzanym piekarniku do 180-200 GR, około 20 minut. Gdy skórka się zarumieni, połóż gotowe kostki na lnianym ręczniku, posmaruj stopionym masłem i przykryj. Nasi kubdari powinni & quot; odpocząć & quot; przez 15 minut i ruszamy... Mniam Mniam!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Jemy z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal / 100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal / 100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal / 100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal / 100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal / 100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Utskho-suneli - 12   kcal/100g
  • Matzoni - 38   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy