roladki francuskie z serem i boczkiem

jest pyszny, szybki i łatwy. Bardzo kochamy te ptysie bułeczki! Ten przepis często pomaga mi, gdy mój mąż musi coś ze sobą ugotować do pracy.
NatusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 10 g
tłuszcze 42 % 22 g
węglowodany 38 % 20 g
416 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozwałkuj ciasto, posmaruj keczupem, posyp drobno posiekanym boczkiem, posyp serem, zwiń w bułkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokroić w plasterki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż posypaną mąką blachę do pieczenia i posmaruj krawędzie produktów ubitym żółtkiem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Piec w gorącym piekarniku do miękkości. Nasze pyszne bułki są gotowe! Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy