creme brulee z wątróbki

niezwykłe, ale na pewno pyszne-spróbuj! . Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 10 g
tłuszcze 78 % 38 g
węglowodany 2 % 1 g
368 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
doprowadź wszystkie składniki do temperatury pokojowej. Usuń wszystkie żyły i filmy z wątroby, jeśli takie istnieją, pokrój miąższ na małe kawałki. Złożyć wątrobę, lekko ubite jajka i śmietanę w 1 dużą torebkę Ziplock (lub 2 średnie torebki). Podgrzej do 45-50 °C (możesz umieścić worek pod bieżącą gorącą wodą, po 10 minutach wszystko w nim będzie tej samej temperatury)

przenieś zawartość torby do blendera, ubij do uzyskania gładkości, przecedź przez sito, dodaj sól i przyprawy do smaku.

wlać do porcjowanych foremek do pieczenia. Dokręć folią. Rozgrzej piekarnik do 90 °C, włóż Formy do piekarnika na 40 minut. następnie wyjmij, zdejmij folię, posyp drobnym cukrem i przypal palnikiem.

podawaj, układając na creme brulee łyżkę puree i kwaśnej śmietany oraz trochę marynowanych warzyw.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy