Sałatka z kopru włoskiego, czerwonej cebuli i pomarańczy

lekka sałatka-dobrze orzeźwiająca! . Korporacja łatwo i prosto prezentuje!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 31 % 4 g
węglowodany 62 % 8 g
77 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
umieść ruszt na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 200 °C. wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Przytnij łodygi kopru włoskiego. Połóż cebulę na desce do krojenia i pokrój wzdłuż na pół. Usuń rdzeń z każdej połówki, a następnie pokrój w plastry w kształcie półksiężyca. Połóż na blasze do pieczenia. Pokrój cebulę w półpierścienie, podziel na pióra. Dodaj do kopru włoskiego.

pokrój jedną pomarańczę w plasterki. Połóż go na cebuli i koprze włoskim. Skrop oliwą z oliwek. Sól i pieprz. Rozłóż wszystko równą warstwą na blasze do pieczenia. Piec 25 do 45 minut, co 10 minut mieszając warzywa szpatułką, aż karmelizują się wokół krawędzi plasterków pomarańczy.

połóż sałatkę na półmisku, ostudź do temperatury pokojowej. Wyciśnij sok z drugiej pomarańczy i dodaj do sałatki do smaku. Dopraw oliwą z oliwek i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koper włoski - 49   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy