klasyczne ciasto Budyniowe
skład / składniki
16
porcje:
metoda gotowania
wlej wodę do garnka z grubym dnem. Dodaj margarynę. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj mąkę. Szybko wymieszaj, aby nie było grudek i natychmiast wyłącz ogrzewanie. Powinieneś mieć gęstą grudkę ciasta, która pozostaje w tyle za ścianami. Pozwól mu lekko ostygnąć.
następnie ubij po jednym na raz jajka i ubij mikserem. Ciasto okaże się bardziej płynne.
teraz ułóż kawałki ciasta łyżką na blasze do pieczenia w przyzwoitej odległości od siebie. Grudki po upieczeniu powiększą się dwa razy. I piec w 180C, aż będzie gotowy. Może 15-20 minut.
aby uzyskać krem, po prostu ubij jajka z cukrem, aż będą puszyste i napełnij je ciastkami budyniowymi. Możesz użyć dowolnego innego kremu, jak chcesz.
następnie ubij po jednym na raz jajka i ubij mikserem. Ciasto okaże się bardziej płynne.
teraz ułóż kawałki ciasta łyżką na blasze do pieczenia w przyzwoitej odległości od siebie. Grudki po upieczeniu powiększą się dwa razy. I piec w 180C, aż będzie gotowy. Może 15-20 minut.
aby uzyskać krem, po prostu ubij jajka z cukrem, aż będą puszyste i napełnij je ciastkami budyniowymi. Możesz użyć dowolnego innego kremu, jak chcesz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g