Sernik z twarogiem i owocami

Zaskocz gości ciastem gotowanym w ciągu godziny! Pyszne ciasto jest dobre zarówno na rodzinne przyjęcie herbaciane, jak i dla gości! Obfite, nie trudne do przygotowania. Piękny)))
MuranoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 9 g
tłuszcze 29 % 12 g
węglowodany 49 % 20 g
227 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj ciasto kruche: wymieszaj pół szklanki cukru, 1 jajko, masło, mąkę. Dodaj szczyptę soli. Zacząłem ugniatać blenderem, a skończyłem ugniatać rękami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W końcu powinniśmy mieć kruche ciasto.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź formę do pieczenia, wytrzyj ją do sucha. I zaczynamy układać, praktycznie tworząc cienką warstwę podstawy naszego ciasta. Najpierw rzeźbię podstawę,a następnie wypełniam boki.Podstawa ciasta nie powinna być gruba.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotowanie nadzienia do ciasta: twarożek, cukier (pół szklanki), 5 jajek i skrobia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zagnieść nadzienie twarogowe blenderem do uzyskania kwaśnej śmietany. Szczególną uwagę należy zwrócić na to, aby nie pozostały grudki twarogu. Zwykle pracuję jako blender w programie "impuls".

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej nadzienie twarogowe do formy na podstawę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Obierz jabłka ze skóry, usuń nasiona. Jabłka można pokroić w długie paski, cienkie kliny lub Trójkąty. Najważniejsze, że plasterki jabłek są w tym samym stylu :)

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jabłka wkładamy do nadzienia twarogowego, posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym. Ciasto piecze się w piekarniku w temperaturze 200 stopni (piekarnik jest wstępnie podgrzewany). Gotowość jest określana przez suchość wykałaczki wbitej w ciasto. Średnio do gotowości 40 min, ale wszystko zależy od piekarnika. Gdy ciasto będzie gotowe, wyjmij je z piekarnika i pozwól mu dobrze ostygnąć. Proces chłodzenia jest bardzo ważny-nadzienie twarogowe powinno" wziąć & quot;.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posiekaj, Instagram i zjedz) smacznego!

ciasto jest bardzo satysfakcjonujące i piękne. To dalekie od twarogu i trochę sernika.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy