skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj ciasto kruche: wymieszaj pół szklanki cukru, 1 jajko, masło, mąkę. Dodaj szczyptę soli. Zacząłem ugniatać blenderem, a skończyłem ugniatać rękami.
Krok 2:
W końcu powinniśmy mieć kruche ciasto.
Krok 3:
Weź formę do pieczenia, wytrzyj ją do sucha. I zaczynamy układać, praktycznie tworząc cienką warstwę podstawy naszego ciasta. Najpierw rzeźbię podstawę,a następnie wypełniam boki.Podstawa ciasta nie powinna być gruba.
Krok 4:
Przygotowanie nadzienia do ciasta: twarożek, cukier (pół szklanki), 5 jajek i skrobia.
Krok 5:
Zagnieść nadzienie twarogowe blenderem do uzyskania kwaśnej śmietany. Szczególną uwagę należy zwrócić na to, aby nie pozostały grudki twarogu. Zwykle pracuję jako blender w programie "impuls".
Krok 6:
Wlej nadzienie twarogowe do formy na podstawę.
Krok 7:
Obierz jabłka ze skóry, usuń nasiona. Jabłka można pokroić w długie paski, cienkie kliny lub Trójkąty. Najważniejsze, że plasterki jabłek są w tym samym stylu :)
Krok 8:
Jabłka wkładamy do nadzienia twarogowego, posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym. Ciasto piecze się w piekarniku w temperaturze 200 stopni (piekarnik jest wstępnie podgrzewany). Gotowość jest określana przez suchość wykałaczki wbitej w ciasto. Średnio do gotowości 40 min, ale wszystko zależy od piekarnika. Gdy ciasto będzie gotowe, wyjmij je z piekarnika i pozwól mu dobrze ostygnąć. Proces chłodzenia jest bardzo ważny-nadzienie twarogowe powinno" wziąć & quot;.
Krok 9:
Posiekaj, Instagram i zjedz) smacznego!
ciasto jest bardzo satysfakcjonujące i piękne. To dalekie od twarogu i trochę sernika.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g