skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Zetrzyj cukinię na grubej tarce, dodaj do niej sól i pozostaw na 10 minut. Po 10 minutach ostrożnie wyciśnij cukinię z nadmiaru soku. Nawiasem mówiąc, jeśli cukinia jest duża, obieramy ją z nasion i, jeśli to konieczne, obieramy ze skóry.
Krok 3:
Drobno posiekaj warzywa i czosnek, zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 4:
W misce wymieszaj wyciśniętą startą cukinię, jajka, zioła, czosnek, ser oraz trochę soli i pieprzu. Wymieszaj i dodaj mąkę.
Krok 5:
Powstałe ciasto układamy w formie i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 15 minut, w tym czasie podstawa powinna dobrze chwycić i zarumienić się po bokach.
Krok 6:
Podczas pieczenia naszej bazy zajmiemy się nadzieniem. To ciasto jest czymś w rodzaju pizzy, więc nadzienie może być odpowiednie dla Twojego gustu. Wziąłem ser, pomidor, grzyby i kiełbasę. Wszystkie składniki są cienko krojone.
Krok 7:
Grzyby kroimy również w cienkie talerze i smażymy w razie potrzeby.
Krok 8:
Wyciągamy bazę cukinii z piekarnika.
Krok 9:
Układamy nadzienie warstwami.
Krok 10:
Na wierzchu, podobnie jak na pizzy, rozprowadzamy ser i w razie potrzeby posypujemy szczyptą suszonej bazylii.
Krok 11:
Pieczemy ciasto do miękkości (około 15 minut) w 180 C. sprawdzamy gotowość ciasta szpikulcem, aby ciasto nie przylegało do niego.
Krok 12:
Gotowe ciasto pozwól mu trochę ostygnąć i podawaj, bardzo smaczne ze śmietaną. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g