Wiedeńska szabla czekoladowa autorstwa Pierre ' a Herme

zaskakująco delikatne ciasteczka o bogatym smaku czekolady. Ciasteczka są bardzo delikatne, kruche o jasnym smaku czekolady. Ciasteczka są umiarkowanie słodkie, dla słodyczy możesz zwiększyć ilość proszku lub po prostu posypać ciasteczka na wierzchu. Przepis od Pierre ' a Hermé.
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 7 g
tłuszcze 39 % 30 g
węglowodany 52 % 40 g
451 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
Rozgrzej piekarnik do 180 C. najpierw bierzemy dwie miski. W jednej misce ubij masło z proszkiem w puszystą pianę, aw drugiej ubij białka do gęstości. Do masy kremowej dodajemy przesianą mąkę z kakao i wszystko dobrze ubijamy mikserem. A na koniec dodajemy ubite białka do naszej masy czekoladowej i delikatnie mieszamy łopatką lub mikserem z najmniejszą prędkością. Ciasto wysyłamy do torby cukierniczej i za jego pomocą sadzimy ciasteczka. Piec ciasteczka przez 10-12 minut. Niech trochę ostygnie, ponieważ ciasteczka, gdy są gorące, są bardzo kruche. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy