kosze z nadzieniem serowym

urocza i oryginalna przekąska na świąteczny stół! Kosze są pachnące z delikatnym nadzieniem. Jeśli nie lubisz skórki, możesz dodać trochę lub dodać wanilię, będzie również bardzo smaczna! Możesz użyć dowolnego twarogu lub delikatnego twarogu.
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 12 g
tłuszcze 40 % 30 g
węglowodany 44 % 33 g
363 kcal
IG: 0 / 15 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

najpierw oddziel białko od żółtka. Ubij masło w temperaturze pokojowej z 30 g cukru (to około 1,5 łyżki), dodaj białko i jeszcze raz wszystko dobrze ubij. Wlej mąkę i zagniataj ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na 12 części i układamy w foremkach, tworząc kosze. Do nadzienia wymieszaj ser, żółtko, resztę cukru (jeśli lubisz słodsze, możesz dodać więcej), drobno posiekaną skórkę i rodzynki. Nasze kosze wypełniamy nadzieniem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200 C przez 15-20 minut. Pozwól koszom ostygnąć i podawaj! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal / 100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy