kosze z nadzieniem serowym
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw oddziel białko od żółtka. Ubij masło w temperaturze pokojowej z 30 g cukru (to około 1,5 łyżki), dodaj białko i jeszcze raz wszystko dobrze ubij. Wlej mąkę i zagniataj ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na 12 części i układamy w foremkach, tworząc kosze. Do nadzienia wymieszaj ser, żółtko, resztę cukru (jeśli lubisz słodsze, możesz dodać więcej), drobno posiekaną skórkę i rodzynki. Nasze kosze wypełniamy nadzieniem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200 C przez 15-20 minut. Pozwól koszom ostygnąć i podawaj! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal / 100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g