skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić makaron granatowy na patelni z gulaszem? Przede wszystkim przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Jaki makaron najlepiej wziąć? Każdy będzie pasował do Twojego gustu, czy to muszle, spirale, rożki czy spaghetti. Gulasz można wziąć z wołowiny, wieprzowiny lub drobiu. Wybierz przyprawy według własnego gustu.
Krok 2:
Najpierw ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie włóż makaron do durszlaka i spuść pozostałą wodę.
Krok 3:
Na patelni z grubym dnem rozgrzej olej roślinny. Obierz cebulę i drobno posiekaj. Wyślij cebulę na patelnię, dodaj sól do smaku i łyżeczkę cukru. Smażyć, mieszając, na złoty kolor, około 3 do 5 minut.
Krok 4:
Obierz i pokrój czosnek tak drobno, jak to możliwe nożem lub przełóż przez prasę. Wyślij czosnek i ocet winny na patelnię. Ocet wyparuje podczas smażenia, a dressing nabierze przyjemnego słodko-kwaśnego smaku. Dodaj koncentrat pomidorowy i smaż przez około 2 minuty.
Krok 5:
Rozgnieć gulasz widelcem na małe kawałki lub do uzyskania gładkości w razie potrzeby .
Krok 6:
Dodaj gulasz na patelnię z cebulą. Doprowadzić do wrzenia. Wlej pół szklanki wrzącej wody (w razie potrzeby możesz dodać mniej lub więcej wody, w zależności od grubości sosu).
Krok 7:
Wymieszaj i dodaj ulubione przyprawy. Dodałem zmielony ziele angielskie, suche aromatyczne zioła i gotową mieszankę warzywną. Sól do smaku. Zmniejsz płomień i gotuj przez kolejne 3-5 minut.
Krok 8:
Wyślij makaron na patelnię.
Krok 9:
Wszystko dokładnie wymieszaj i posyp drobno posiekanymi ziołami. Z ziół weź koperek, pietruszkę lub młodą cebulę. Wszystko ponownie wymieszaj, posmakuj i w razie potrzeby dodaj sól. Wyłącz ogrzewanie, przykryj patelnię pokrywką i pozostaw naczynie na 5-10 minut.
Krok 10:
Gotowe, można podawać! Świeże warzywa lub sałatki doskonale uzupełnią danie.
smacznego!
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
koncentrat pomidorowy w tym przepisie można zastąpić pomidorami we własnym soku, świeżymi pomidorami lub keczupem.
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g