makaron granatowy na patelni z gulaszem

uniwersalne danie, najsmaczniejsze i najbardziej satysfakcjonujące! Makaron granatowy na patelni z gulaszem to prosty przepis z dostępnych produktów. Nawet początkujący kucharz może je ugotować. Niesamowite na rodzinny obiad lub kolację. Pożywne, sycące i proste!
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 11 g
tłuszcze 66 % 29 g
węglowodany 9 % 4 g
314 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić makaron granatowy na patelni z gulaszem? Przede wszystkim przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Jaki makaron najlepiej wziąć? Każdy będzie pasował do Twojego gustu, czy to muszle, spirale, rożki czy spaghetti. Gulasz można wziąć z wołowiny, wieprzowiny lub drobiu. Wybierz przyprawy według własnego gustu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie włóż makaron do durszlaka i spuść pozostałą wodę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na patelni z grubym dnem rozgrzej olej roślinny. Obierz cebulę i drobno posiekaj. Wyślij cebulę na patelnię, dodaj sól do smaku i łyżeczkę cukru. Smażyć, mieszając, na złoty kolor, około 3 do 5 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz i pokrój czosnek tak drobno, jak to możliwe nożem lub przełóż przez prasę. Wyślij czosnek i ocet winny na patelnię. Ocet wyparuje podczas smażenia, a dressing nabierze przyjemnego słodko-kwaśnego smaku. Dodaj koncentrat pomidorowy i smaż przez około 2 minuty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozgnieć gulasz widelcem na małe kawałki lub do uzyskania gładkości w razie potrzeby .

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj gulasz na patelnię z cebulą. Doprowadzić do wrzenia. Wlej pół szklanki wrzącej wody (w razie potrzeby możesz dodać mniej lub więcej wody, w zależności od grubości sosu).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj i dodaj ulubione przyprawy. Dodałem zmielony ziele angielskie, suche aromatyczne zioła i gotową mieszankę warzywną. Sól do smaku. Zmniejsz płomień i gotuj przez kolejne 3-5 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyślij makaron na patelnię.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wszystko dokładnie wymieszaj i posyp drobno posiekanymi ziołami. Z ziół weź koperek, pietruszkę lub młodą cebulę. Wszystko ponownie wymieszaj, posmakuj i w razie potrzeby dodaj sól. Wyłącz ogrzewanie, przykryj patelnię pokrywką i pozostaw naczynie na 5-10 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowe, można podawać! Świeże warzywa lub sałatki doskonale uzupełnią danie.

smacznego!

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

koncentrat pomidorowy w tym przepisie można zastąpić pomidorami we własnym soku, świeżymi pomidorami lub keczupem.

jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Gulasz wieprzowy - 349   kcal/100g
  • Ocet winny czerwony - 19   kcal/100g

Podobne przepisy