makaron z mielonym mięsem i koncentratem pomidorowym na patelni

proste, szybkie i pyszne danie na każdy dzień! Makaron z mięsem mielonym i koncentratem pomidorowym pokochają wszyscy od pierwszej próby. Ich gotowanie nie wymaga specjalnych umiejętności i umiejętności, więc poradzi sobie z tym nawet początkujący kucharz. Każdy makaron wystarczy, a makaron można zastąpić pomidorami.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 4 g
tłuszcze 33 % 7 g
węglowodany 48 % 10 g
113 kcal
IG: 10 / 90 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić makaron z mielonym mięsem i koncentratem pomidorowym na patelni? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Mięso mielone można stosować z dowolnego rodzaju mięsa. Może to być kurczak, wołowina, wieprzowina, indyk... Będę gotować z mielonej wieprzowiny. Makaron może być również dowolny-rogi, pióra lub spaghetti. Wybierz według własnego gustu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zanurz makaron we wrzącej wodzie i dodaj trochę soli. Gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zwykle zajmuje to 7-10 minut. Makaron powinien być miękki, ale nie gotowany. Włóż gotowy makaron do durszlaka i pozostaw całą wodę ze szkła.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę, opłucz i drobno posiekaj. Smaż cebulę w niewielkiej ilości oleju roślinnego przez 1-2 minuty, aż będzie przezroczysta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie dodaj mięso mielone na patelnię do cebuli. Mieszając, smaż przez 3-5 minut. W tym czasie mięso mielone zmieni kolor. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy na patelnię. Do smaku dodaj sól i przyprawy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smaż wszystko razem przez kolejne 5 minut. Jeśli mięso mielone jest suche, możesz dodać kilka łyżek wody, aby się nie przypaliło.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ugotowany makaron włożyć do gotowego mięsa mielonego i wszystko wymieszać.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podgrzej makaron z mięsem mielonym przez 2-3 minuty i zdejmij z ognia. Makaron granatowy jest gotowy! Połóż naczynie na talerzu i podawaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Możesz uzupełnić świeżymi warzywami. Smacznego!

jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .

możesz w prosty sposób sprawdzić, czy olej rozgrzał się wystarczająco dobrze na patelni. Zanurz w nim drewnianą szpatułkę. Jeśli wokół niego zgromadzą się bąbelki, możesz rozpocząć proces smażenia.

aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy