skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić makaron z mielonym mięsem i koncentratem pomidorowym na patelni? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Mięso mielone można stosować z dowolnego rodzaju mięsa. Może to być kurczak, wołowina, wieprzowina, indyk... Będę gotować z mielonej wieprzowiny. Makaron może być również dowolny-rogi, pióra lub spaghetti. Wybierz według własnego gustu.
Krok 2:
Zanurz makaron we wrzącej wodzie i dodaj trochę soli. Gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zwykle zajmuje to 7-10 minut. Makaron powinien być miękki, ale nie gotowany. Włóż gotowy makaron do durszlaka i pozostaw całą wodę ze szkła.
Krok 3:
Obierz cebulę, opłucz i drobno posiekaj. Smaż cebulę w niewielkiej ilości oleju roślinnego przez 1-2 minuty, aż będzie przezroczysta.
Krok 4:
Następnie dodaj mięso mielone na patelnię do cebuli. Mieszając, smaż przez 3-5 minut. W tym czasie mięso mielone zmieni kolor. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy na patelnię. Do smaku dodaj sól i przyprawy.
Krok 5:
Smaż wszystko razem przez kolejne 5 minut. Jeśli mięso mielone jest suche, możesz dodać kilka łyżek wody, aby się nie przypaliło.
Krok 6:
Ugotowany makaron włożyć do gotowego mięsa mielonego i wszystko wymieszać.
Krok 7:
Podgrzej makaron z mięsem mielonym przez 2-3 minuty i zdejmij z ognia. Makaron granatowy jest gotowy! Połóż naczynie na talerzu i podawaj.
Krok 8:
Możesz uzupełnić świeżymi warzywami. Smacznego!
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
możesz w prosty sposób sprawdzić, czy olej rozgrzał się wystarczająco dobrze na patelni. Zanurz w nim drewnianą szpatułkę. Jeśli wokół niego zgromadzą się bąbelki, możesz rozpocząć proces smażenia.
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g