Rolada Malachitowa
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
rozwałkuj ciasto na prostokąt.
ułóż marmoladę tego samego koloru w rzędzie, zwiń kilka razy.
następnie ułóż marmoladę w innym kolorze i zwinąć kilka razy.
zwijanie jest lepsze.
Cóż, trzeci rząd Marmolady.
posmaruj krawędź bułki pozostałą po złożeniu ubitym jajkiem.
ściśnij boki, aby Marmolada "nie uciekła".
posmaruj bułkę jajkiem, połóż na blasze do pieczenia wysmarowanej margaryną i umieść w rozgrzanym do 220*piekarniku na 20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Marmolada - 322 kcal/100g