Rolada Malachitowa

Marmolada Rolada to jasny dodatek do twojego stołu!
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 35 % 24 g
węglowodany 58 % 40 g
389 kcal
IG: 0 / 63 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

rozwałkuj ciasto na prostokąt.
ułóż marmoladę tego samego koloru w rzędzie, zwiń kilka razy.
następnie ułóż marmoladę w innym kolorze i zwinąć kilka razy.
zwijanie jest lepsze.
Cóż, trzeci rząd Marmolady.
posmaruj krawędź bułki pozostałą po złożeniu ubitym jajkiem.
ściśnij boki, aby Marmolada "nie uciekła".
posmaruj bułkę jajkiem, połóż na blasze do pieczenia wysmarowanej margaryną i umieść w rozgrzanym do 220*piekarniku na 20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Marmolada - 322   kcal/100g

Podobne przepisy