kasztany rybne

kasztany rybne idealny dodatek do świątecznego stołu i nie tylko).
DanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 12 g
tłuszcze 28 % 8 g
węglowodany 31 % 9 g
167 kcal
IG: 11 / 22 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min
opłucz szczupaka ze śluzu i pokrój w filety. Odcinamy głowę, ogon i płetwy, zostawiamy je na uchu (skrzela należy usunąć). Tuszę przecinamy wzdłuż brzucha i dokładnie oczyszczamy z wnętrzności, odrywamy również folię wzdłuż grzbietu.
Robienie mięsa mielonego. Posiekaj cebulę i smaż na maśle, aż będzie miękka i złocista.
Bochenek kroimy na średnie kawałki i suszymy w piekarniku, aby lepiej wchłaniał wilgoć i nie był lepki. Wlać mleko i odstawić na chwilę. Przewijamy filety, cebulę i bochenek wraz z mlekiem w maszynce do mięsa.
a potem jeszcze raz razem, aby w końcu zmiażdżyć małe kości i uczynić masę bardziej jednorodną.Teraz mięso mielone musi zostać trochę pobite, ale nie przesadzaj, w przeciwnym razie stanie się zbyt elastyczne. W tym procesie stopniowo dodajemy śmietanę. Ubij białko
a następnie delikatnie wymieszaj ubite białko. Po raz kolejny bardzo trochę odpychamy. Mięso mielone jest gotowe, teraz możesz z niego rzeźbić kotlety, bułki i wszystko, czego dusza zapragnie :). Większość z nich położyłem na kotletach, a z około jednej trzeciej mięsa mielonego zrobiłem"kasztany"
do nadzienia łączymy pokrojone krewetki, koperek i smażoną cebulę, sól i pieprz do smaku.
wlej mąkę do płaskiego talerza. W osobnej misce potrząśnij jajkiem. Rzeźbimy "kasztany", ręce w tym procesie można zwilżyć ciepłą wodą. Z mięsa mielonego formujemy małe ciasto, na środku kładziemy 1-2 łyżeczki nacz
łączymy krawędzie ciasta i ubijamy wszystko w zgrabną kulkę. Obtocz go w mące, następnie w jajku, a na końcu w krakersach. Staraj się, aby krakersy pokrywały całą powierzchnię.
rozgrzej olej roślinny we frytkownicy lub głębokiej patelni. Konieczne jest, aby olej pokrył co najmniej połowę kulki. Smażyć "kasztany" ze wszystkich stron na złoty kolor, to dosłownie pół minuty na sztukę.
doprowadzić do gotowości w piekarniku w średniej temperaturze przez 15-20 minut. Możesz podawać z ziołami i sałatką warzywną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Szczupak w sosie pomidorowym - 108   kcal/100g
  • Szczupak gotowany - 98   kcal/100g
  • Szczupak przypływowy - 90   kcal/100g
  • Szczupak świeży - 82   kcal/100g
  • Szczupak faszerowany - 141   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy