osetyjskie placki chude
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
rozcieńczyć 100 gramów wody łyżką cukru i łyżeczką suchych drożdży. Niech masa drożdży wzrośnie.
osobno Zbierz 750 gramów przegotowanej ciepłej wody i włóż do nich masę drożdżową i dodaj mąkę. Mąka potrzebuje tylko tyle, aby ciasto stało się lepkie i lepkie. Ugniataj, aż uzyskasz pożądany rezultat.
posmaruj ugniatane ciasto olejem roślinnym. Ciasto zostawiamy w pojemniku bezpiecznie chronionym przed otwartym powietrzem folią spożywczą. Umieść pojemnik w ciepłym miejscu, aby się podniósł. Dwie godziny powinny wystarczyć, jeśli zostaną wykonane prawidłowo.
w ciągu dwóch godzin, które nam pozostały, robimy nadzienie do ciasta. Powinno być dużo nadzienia. Liczymy na to, że masa nadzienia powinna być nieco mniejsza niż masa istniejącego ciasta na ciasto.
gdy ciasto wyrosło, podziel je na trzy części i włóż do każdej z nich nadzienie, aby zajmowało prawie całą średnicę rozwałkowanego ciasta. Zbieramy wszystkie krawędzie ciasta na środku i zgniatamy razem. Teraz Odwróć jeszcze surowe ciasta i równomiernie rozprowadź nadzienie w środku.
rozciągamy te puste miejsca na szerokim arkuszu, aby całkowicie go zajmowały. Arkusz może być suchy lub nasmarowany. Rozwałkowaliśmy i zostawiamy dziurę w środku, aby powietrze mogło swobodnie wypływać. Ciasta trzymamy w piekarniku przez 5 minut w temperaturze około 200 stopni, ale nie wyższej. W gotowej formie chude ciasta osetyjskie powinny zajmować prawie 30 centymetrów średnicy.
osobno Zbierz 750 gramów przegotowanej ciepłej wody i włóż do nich masę drożdżową i dodaj mąkę. Mąka potrzebuje tylko tyle, aby ciasto stało się lepkie i lepkie. Ugniataj, aż uzyskasz pożądany rezultat.
posmaruj ugniatane ciasto olejem roślinnym. Ciasto zostawiamy w pojemniku bezpiecznie chronionym przed otwartym powietrzem folią spożywczą. Umieść pojemnik w ciepłym miejscu, aby się podniósł. Dwie godziny powinny wystarczyć, jeśli zostaną wykonane prawidłowo.
w ciągu dwóch godzin, które nam pozostały, robimy nadzienie do ciasta. Powinno być dużo nadzienia. Liczymy na to, że masa nadzienia powinna być nieco mniejsza niż masa istniejącego ciasta na ciasto.
gdy ciasto wyrosło, podziel je na trzy części i włóż do każdej z nich nadzienie, aby zajmowało prawie całą średnicę rozwałkowanego ciasta. Zbieramy wszystkie krawędzie ciasta na środku i zgniatamy razem. Teraz Odwróć jeszcze surowe ciasta i równomiernie rozprowadź nadzienie w środku.
rozciągamy te puste miejsca na szerokim arkuszu, aby całkowicie go zajmowały. Arkusz może być suchy lub nasmarowany. Rozwałkowaliśmy i zostawiamy dziurę w środku, aby powietrze mogło swobodnie wypływać. Ciasta trzymamy w piekarniku przez 5 minut w temperaturze około 200 stopni, ale nie wyższej. W gotowej formie chude ciasta osetyjskie powinny zajmować prawie 30 centymetrów średnicy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Liście buraka - 12 kcal/100g