ciasteczka z ciasta francuskiego rumianku
skład / składniki
14
porcje:
gotowanie krok po kroku
posyp stół mąką.
rozłóż ciasto i zwiń w cienką warstwę o grubości około 0,5 cm.
następnie pokrój warstwę ciasta na paski o szerokości około 1 cm.
ananasy wyjąć z syropu i włożyć do talerza.
następnie zawiń każde kółko ananasa w kółko paskiem ciasta.
okazuje się, że rumianek.
umieść żurawinę na środku każdego rumianku.
wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
ułóż na nim gotowe produkty.
posmaruj każdy rumianek jajkiem i posyp cukrem.
piec w piekarniku w 180 * - 20 min.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g