ciasteczka z ciasta francuskiego rumianku

bardzo smaczne i eleganckie ciasteczka Francuskie ozdobią każdy stół! Proste w przygotowaniu, piękne i smaczne. Przepis podobał się prostemu przygotowaniu i oryginalności, ozdobi zarówno świąteczny, jak i codzienny stół!!! Kruche ciasteczka rumiankowe są pyszne!
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 5 g
tłuszcze 26 % 12 g
węglowodany 63 % 29 g
242 kcal
IG: 3 / 59 / 38

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

posyp stół mąką.
rozłóż ciasto i zwiń w cienką warstwę o grubości około 0,5 cm.
następnie pokrój warstwę ciasta na paski o szerokości około 1 cm.
ananasy wyjąć z syropu i włożyć do talerza.
następnie zawiń każde kółko ananasa w kółko paskiem ciasta.
okazuje się, że rumianek.
umieść żurawinę na środku każdego rumianku.
wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
ułóż na nim gotowe produkty.
posmaruj każdy rumianek jajkiem i posyp cukrem.
piec w piekarniku w 180 * - 20 min.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Ananasy - 49   kcal/100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal / 100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g

Podobne przepisy