skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Składniki na ciasto.
Krok 2:

Mąkę należy wcześniej przesiać i wymieszać z szybko działającymi drożdżami.
Krok 3:

Jeśli drożdże nie działają szybko, lepiej je najpierw aktywować, rozcieńczając je w niewielkiej ilości ciepłego mleka lub wody z dodatkiem cukru. Gdy tylko pojawi się wysoka czapka na mieszance, drożdże są dobre i można je dodać do ciasta.
Krok 4:

Ubij jajko w osobnym pojemniku.
Krok 5:

Dodaj cukier i ponownie ubij.
Krok 6:

Zmiękczoną margarynę wymieszać z mąką, dodać sól. Wymieszać.
Krok 7:

Wlać mieszankę jajeczną i zagnieść twarde ciasto. Jeśli aktywowałeś drożdże, dodaj je do ciasta w tym czasie. Ciasto przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
Krok 8:

Następnie zagnieść ciasto i podzielić na równe części według wielkości serników.
Krok 9:

Rzuć każdą część w kulkę
Krok 10:

Następnie zwiń w okrągłą warstwę.
Krok 11:

Z podanych składników zagnieść nadzienie twarogowe.
Krok 12:

I umieść nadzienie na środku naszych kółek, ściśnij krawędzie, rozłóż serniki szwem w dół.
Krok 13:

Przenieś je na wysmarowaną tłuszczem blachę do pieczenia, odstaw na pół godziny, aby ułatwić podnoszenie. W środku serników zrób wgłębienie wałkiem do ciasta.
Krok 14:

I wypełnij to zagłębienie powidłami rozcieńczonymi wodą (nie powinno być płynne). Serniki posmarować ubitym jajkiem i pozostawić w ciepłym miejscu na pół godziny. Jeszcze raz posmaruj jajkiem. Piec w piekarniku w 180C przez 25 minut.
zagnieść ciasto, przykryć folią. Pozostaw podejście w ciepłym miejscu. Po podzieleniu na trzy części.
rozwałkuj każdy w warstwę, pokrój na cztery kwadraty.
połóż nadzienie na środku, ściśnij krawędzie. Obróć sernik szwem w dół na blasze do pieczenia nasmarowanej olejem roślinnym. Zostaw podejście.
wciśnij bułki pośrodku końcem wałka do ciasta, aby zrobić wycięcie. Umieść dżem we wnęce.
posmaruj brzegi serników ubitym jajkiem i pozostaw na pół godziny w ciepłym miejscu. Po dopasowaniu ponownie posmaruj jajkiem.
piec w piekarniku przez 25 minut w 180 stopniach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Dżem morelowy - 242 kcal/100g
- Powidło - 250 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g

