Brioche w 30 min
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
połącz mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól.
dodaj śmietanę i jajko wstrząśnięte widelcem.
wymieszaj. Powinieneś mieć lepkie ciasto. Jeśli jest stromy, dodaj trochę więcej kwaśnej śmietany.
użyj łyżki, aby napełnić foremki do muffinek ciastem (około 2/3). Na środku zrób wgłębienie, włóż nadzienie i przykryj ciastem.
(jeśli bierzesz czekoladę jako polewę, rozbij ją na małe kawałki. Możesz zrobić połowę brioche z białą czekoladą, połowę z ciemną. Okaże się bardzo oryginalny.)
piecz Brioche w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Sprawdź gotowość drewnianym szpikulcem lub zapałką.
dodaj śmietanę i jajko wstrząśnięte widelcem.
wymieszaj. Powinieneś mieć lepkie ciasto. Jeśli jest stromy, dodaj trochę więcej kwaśnej śmietany.
użyj łyżki, aby napełnić foremki do muffinek ciastem (około 2/3). Na środku zrób wgłębienie, włóż nadzienie i przykryj ciastem.
(jeśli bierzesz czekoladę jako polewę, rozbij ją na małe kawałki. Możesz zrobić połowę brioche z białą czekoladą, połowę z ciemną. Okaże się bardzo oryginalny.)
piecz Brioche w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Sprawdź gotowość drewnianym szpikulcem lub zapałką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g