sieja morska pieczona w folii
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
sieja morska jest cenną rybą komercyjną!Złowiony na wybrzeżu Morza Białego. A teraz mój mąż, widząc coś niezwykłego w sklepie i nieznanego wcześniej, kupił ją. Długo myśleli, co z tego zrobić, i ostatecznie postanowili upiec w folii.
więc zacznijmy. Najpierw musisz wyciąć rybę, oddzielić ją od kości i wszystkiego, co zawiera:)
przygotowujemy warzywa, marchewki trzy na grubej tarce, cebulę i pomidora kroimy w kostkę, ziemniaki w plasterki, paprykę na pół i połowę kroimy w wąskie paski (druga połowa pójdzie świeża do dekoracji).
rozłóż folię na blasze do pieczenia, posmaruj folię odrobiną oleju, połóż sól, pieprz na wierzchu ryby (według własnego uznania i gustu) i zacznij układać na niej przygotowane warzywa. Zasadniczo możesz układać w takiej kolejności, jak chcesz,zrobiłem to:marchew,pomidory, cebula. Następnie wydaje się, że "zamykamy", kładziemy pieprz nieco głębiej na krawędzi, a pod spodem ziemniaki w kółko. Kto ma ziemniaki, jak je umieścić, kto ma ryby pod spodem, kto ma tylko ryby. Okazuje się, że ryba leży na ziemniakach :)
starannie komponujemy wszystkie elementy, bardzo ciasno owijamy folią, aby nie pojawiły się dziury i ostrożnie, aby nie rozerwać folii.
owinąłem go zwykłymi nitkami do fortecy, ale jeśli ci się udało i tak dobrze, nici nie są potrzebne.
A teraz wysyłamy całe to piękno do piekarnika na 30 minut. Najważniejsze, aby nie wysuszyć, więc nie piecz przez długi czas. Ryba jest bardzo pachnąca i soczysta.
wyjmujemy go z folii, przenosimy na talerz, posypujemy drobno posiekaną zieloną cebulą na wierzchu, dekorujemy na talerzu według własnego uznania.
oprócz ryb możesz również gotować ziemniaki, w postaci tłuczonych ziemniaków lub po prostu gotować.
mój mąż i ja po prostu ugotowaliśmy ziemniaki i uzupełniliśmy je sałatką z ogórków i pomidorów :)
więc zacznijmy. Najpierw musisz wyciąć rybę, oddzielić ją od kości i wszystkiego, co zawiera:)
przygotowujemy warzywa, marchewki trzy na grubej tarce, cebulę i pomidora kroimy w kostkę, ziemniaki w plasterki, paprykę na pół i połowę kroimy w wąskie paski (druga połowa pójdzie świeża do dekoracji).
rozłóż folię na blasze do pieczenia, posmaruj folię odrobiną oleju, połóż sól, pieprz na wierzchu ryby (według własnego uznania i gustu) i zacznij układać na niej przygotowane warzywa. Zasadniczo możesz układać w takiej kolejności, jak chcesz,zrobiłem to:marchew,pomidory, cebula. Następnie wydaje się, że "zamykamy", kładziemy pieprz nieco głębiej na krawędzi, a pod spodem ziemniaki w kółko. Kto ma ziemniaki, jak je umieścić, kto ma ryby pod spodem, kto ma tylko ryby. Okazuje się, że ryba leży na ziemniakach :)
starannie komponujemy wszystkie elementy, bardzo ciasno owijamy folią, aby nie pojawiły się dziury i ostrożnie, aby nie rozerwać folii.
owinąłem go zwykłymi nitkami do fortecy, ale jeśli ci się udało i tak dobrze, nici nie są potrzebne.
A teraz wysyłamy całe to piękno do piekarnika na 30 minut. Najważniejsze, aby nie wysuszyć, więc nie piecz przez długi czas. Ryba jest bardzo pachnąca i soczysta.
wyjmujemy go z folii, przenosimy na talerz, posypujemy drobno posiekaną zieloną cebulą na wierzchu, dekorujemy na talerzu według własnego uznania.
oprócz ryb możesz również gotować ziemniaki, w postaci tłuczonych ziemniaków lub po prostu gotować.
mój mąż i ja po prostu ugotowaliśmy ziemniaki i uzupełniliśmy je sałatką z ogórków i pomidorów :)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sig - 144 kcal/100g