sieja morska pieczona w folii

świetne dania do świętowania małych zwycięstw w twoim życiu! Prawdopodobnie pewna prostota.przecież nic za mądrego w przepisie nie ma :) Ryba jest pachnąca, mieszanka pieprzu i pomidora daje niesamowity aromat,ale ryba jest koścista w tym małym minusie,musisz być ostrożny podczas jedzenia.
Marina PetrovnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 11 g
tłuszcze 35 % 8 g
węglowodany 17 % 4 g
130 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
sieja morska jest cenną rybą komercyjną!Złowiony na wybrzeżu Morza Białego. A teraz mój mąż, widząc coś niezwykłego w sklepie i nieznanego wcześniej, kupił ją. Długo myśleli, co z tego zrobić, i ostatecznie postanowili upiec w folii.

więc zacznijmy. Najpierw musisz wyciąć rybę, oddzielić ją od kości i wszystkiego, co zawiera:)
przygotowujemy warzywa, marchewki trzy na grubej tarce, cebulę i pomidora kroimy w kostkę, ziemniaki w plasterki, paprykę na pół i połowę kroimy w wąskie paski (druga połowa pójdzie świeża do dekoracji).
rozłóż folię na blasze do pieczenia, posmaruj folię odrobiną oleju, połóż sól, pieprz na wierzchu ryby (według własnego uznania i gustu) i zacznij układać na niej przygotowane warzywa. Zasadniczo możesz układać w takiej kolejności, jak chcesz,zrobiłem to:marchew,pomidory, cebula. Następnie wydaje się, że "zamykamy", kładziemy pieprz nieco głębiej na krawędzi, a pod spodem ziemniaki w kółko. Kto ma ziemniaki, jak je umieścić, kto ma ryby pod spodem, kto ma tylko ryby. Okazuje się, że ryba leży na ziemniakach :)
starannie komponujemy wszystkie elementy, bardzo ciasno owijamy folią, aby nie pojawiły się dziury i ostrożnie, aby nie rozerwać folii.
owinąłem go zwykłymi nitkami do fortecy, ale jeśli ci się udało i tak dobrze, nici nie są potrzebne.
A teraz wysyłamy całe to piękno do piekarnika na 30 minut. Najważniejsze, aby nie wysuszyć, więc nie piecz przez długi czas. Ryba jest bardzo pachnąca i soczysta.
wyjmujemy go z folii, przenosimy na talerz, posypujemy drobno posiekaną zieloną cebulą na wierzchu, dekorujemy na talerzu według własnego uznania.
oprócz ryb możesz również gotować ziemniaki, w postaci tłuczonych ziemniaków lub po prostu gotować.
mój mąż i ja po prostu ugotowaliśmy ziemniaki i uzupełniliśmy je sałatką z ogórków i pomidorów :)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Sig - 144   kcal/100g

Podobne przepisy