skład / składniki
gotowanie krok po kroku
rozmrażamy gotowe ciasto francuskie. Trochę go rozwijamy. Podziel warstwę na 2 części.
gotowanie nadzienia ryżowego. Jak zawsze proponuję gotować w garnku. Robię to, ponieważ jest to bardzo wygodne, chociaż szybciej gotuje się na kuchence. Nie zapomnij dodać soli do ryżu.
posiekaj cebulę.
rozłóż nadzienie ryżowe. Możesz uczynić go miękkim, to znaczy ugotować ryż. Następnie rozprowadzamy przyzwoitą warstwę cebuli, solimy i pieprzymy.
szczypanie ciasta.
włóż do piekarnika i piecz na złoty kolor przez 180C.
wyjmij, pokrój, możesz ozdobić natką pietruszki.
a teraz wariacje. Na przykład możesz zrobić warstwę warzyw z duszoną marchewką, cebulą, cukinią, zielonym groszkiem. Nawiasem mówiąc, możesz dodać pomidory. Możesz również zrobić słodkie nadzienie ryżowe z suszonymi owocami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g