ciasto twarogowe z czekoladą
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw ugotuj część twarogową, wymieszaj twaróg i jajka, dodaj mleko i cukier waniliowy i ubij masę, aż będzie gładka, a następnie dodaj mąkę i ponownie ubij.
teraz przejdź do części czekoladowej. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Rozetrzyj masło, dodając wcześniej cukier i sól, ubite jajka stopniowo dodawaj & nbsp;do masy z oleju, ubijając bez zatrzymywania się. Następnie dodaj rozpuszczoną czekoladę i ponownie ubij, a następnie wlej mąkę (przesianą) i proszek do pieczenia i ponownie ubij.
wyłóż formę papierem do pieczenia, połóż na niej ciasto czekoladowe (1/3), & nbsp;rozłóż na wierzchu pięć łyżek masy twarogowej, a następnie rozłóż pięć łyżek masy czekoladowej i tak dalej, aż ciasto się skończy. Na całym obwodzie wykonaj zygzakowate linie nożem, aby nadać ciastu ładną "marmurkową" strukturę. Piec w temperaturze 180 gr. Dopóki się nie zarumieni. Sprawdź gotowość widelcem.
teraz przejdź do części czekoladowej. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Rozetrzyj masło, dodając wcześniej cukier i sól, ubite jajka stopniowo dodawaj & nbsp;do masy z oleju, ubijając bez zatrzymywania się. Następnie dodaj rozpuszczoną czekoladę i ponownie ubij, a następnie wlej mąkę (przesianą) i proszek do pieczenia i ponownie ubij.
wyłóż formę papierem do pieczenia, połóż na niej ciasto czekoladowe (1/3), & nbsp;rozłóż na wierzchu pięć łyżek masy twarogowej, a następnie rozłóż pięć łyżek masy czekoladowej i tak dalej, aż ciasto się skończy. Na całym obwodzie wykonaj zygzakowate linie nożem, aby nadać ciastu ładną "marmurkową" strukturę. Piec w temperaturze 180 gr. Dopóki się nie zarumieni. Sprawdź gotowość widelcem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal / 100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g