ciasto twarogowe z czekoladą

kawałek twarogu pomoże rozweselić w niesprzyjający dzień! Jestem wielkim fanem twarogu i nie mogę odmówić sobie tej słabości, więc znajduję nowe pomysły i wprowadzam w życie to, co lubię z moimi poprawkami. To kolejny mój eksperyment na temat twarogu i czekolady.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 10 g
tłuszcze 27 % 15 g
węglowodany 55 % 30 g
295 kcal
IG: 0 / 3 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
najpierw ugotuj część twarogową, wymieszaj twaróg i jajka, dodaj mleko i cukier waniliowy i ubij masę, aż będzie gładka, a następnie dodaj mąkę i ponownie ubij.
teraz przejdź do części czekoladowej. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Rozetrzyj masło, dodając wcześniej cukier i sól, ubite jajka stopniowo dodawaj & nbsp;do masy z oleju, ubijając bez zatrzymywania się. Następnie dodaj rozpuszczoną czekoladę i ponownie ubij, a następnie wlej mąkę (przesianą) i proszek do pieczenia i ponownie ubij.
wyłóż formę papierem do pieczenia, połóż na niej ciasto czekoladowe (1/3), & nbsp;rozłóż na wierzchu pięć łyżek masy twarogowej, a następnie rozłóż pięć łyżek masy czekoladowej i tak dalej, aż ciasto się skończy. Na całym obwodzie wykonaj zygzakowate linie nożem, aby nadać ciastu ładną "marmurkową" strukturę. Piec w temperaturze 180 gr. Dopóki się nie zarumieni. Sprawdź gotowość widelcem. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal / 100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal / 100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy