volovany z gotowego ciasta francuskiego
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozwiń wstępnie rozmrożone ciasto, pokrój na pół. Ciasto nie musi być rozwałkowane i posypane mąką.
pokrój warstwy na równe części.
weź jeden przedmiot obrabiany i cofając się nieco, pokrój ostrym nożem na całym obwodzie.
wyjmij wycięty środek i rozwałkuj go do rozmiaru zewnętrznego przedmiotu obrabianego.
połóż spód na blasze do pieczenia. Posmaruj lekko ubitym jajkiem.
połóż boki na dole.
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni.
umieść blachę do pieczenia z wałkami w gorącym piekarniku na 10-15 minut.
wypełnij gotowe bułki różnymi sałatkami i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g