profiteroles szybkie
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
wymieszaj cukier, sól, wodę, olej, umieść na średnim ogniu i zagotuj i natychmiast dodaj przesianą mąkę.
zmniejsz ogień i gotuj przez kilka minut, intensywnie mieszając, aż ciasto łatwo oddzieli się od ścian. Pozwól ciastu ostygnąć przez około 5 minut i dodaj po jednym jajku, dokładnie zagniatając ciasto.
wypełnij torbę do gotowania ciastem i umieść małe bułeczki na blasze do pieczenia pokrytej pergaminem. Piec w 180 gr. 20 minut.W gotowych profiterolach wykonaj małe nakłucia, aby wydostała się gorąca para, pozwól im ostygnąć i użyj zgodnie z ich przeznaczeniem.
zmniejsz ogień i gotuj przez kilka minut, intensywnie mieszając, aż ciasto łatwo oddzieli się od ścian. Pozwól ciastu ostygnąć przez około 5 minut i dodaj po jednym jajku, dokładnie zagniatając ciasto.
wypełnij torbę do gotowania ciastem i umieść małe bułeczki na blasze do pieczenia pokrytej pergaminem. Piec w 180 gr. 20 minut.W gotowych profiterolach wykonaj małe nakłucia, aby wydostała się gorąca para, pozwól im ostygnąć i użyj zgodnie z ich przeznaczeniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g