Maska karnawałowa z serem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
przesiać mąkę, posypać drożdżami, solą i cukrem. Wszystko bardzo dobrze wymieszaj i wlej ciepłą wodę.
zagnieść ciasto, które nie jest twarde.
dodaj olej roślinny i wymieszaj go z ciastem.
ciasto umieścić podejście w ciepłym miejscu.
zetrzyj ser i wymieszaj..
ciasto podzielone na cztery części.
rozwałkuj każdą część w owal, ułóż nadzienie.
złóż krawędzie tortilli w kształcie łodzi.
ściśnij środek ciasta.
W utworzonych dołach ubij nadzienie i ostrożnie wlej żółtka jaj.
posmaruj ciasto ubitym jajkiem i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15-20 minut.
posmaruj ciasta masłem.
zagnieść ciasto, które nie jest twarde.
dodaj olej roślinny i wymieszaj go z ciastem.
ciasto umieścić podejście w ciepłym miejscu.
zetrzyj ser i wymieszaj..
ciasto podzielone na cztery części.
rozwałkuj każdą część w owal, ułóż nadzienie.
złóż krawędzie tortilli w kształcie łodzi.
ściśnij środek ciasta.
W utworzonych dołach ubij nadzienie i ostrożnie wlej żółtka jaj.
posmaruj ciasto ubitym jajkiem i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15-20 minut.
posmaruj ciasta masłem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g