skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasto.
Krok 2:
Wymieszaj mąkę z mlekiem i solą.
Krok 3:
Zagnieść ciasne, elastyczne, jednolite ciasto.
Krok 4:
Rozwałkuj ciasto w kulkę, zawiń w folię spożywczą i pozostaw na 30 minut w cieple.
Krok 5:
Farsz.
Krok 6:
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Zetrzyj ser. Drobno posiekaj warzywa.
Krok 7:
Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 8:
Zetrzyj gotowe ziemniaki na puree, wlej gorące mleko, wymieszaj.
Krok 9:
Dodaj ser, zioła i sól do ziemniaków. Dobrze wymieszaj.
Krok 10:
Dobrze wymieszaj.
Krok 11:
Podziel ciasto na 8-10 równych części. Rozwałkuj każdą część w cienki okrąg.
Krok 12:
Połóż 1 łyżkę po jednej stronie powstałego ciasta. L. ze zjeżdżalnią nadzienia i posmaruj ciasto. Przykryj drugą krawędzią ciasta.
Krok 13:
Przykryj drugą krawędzią ciasta i ściśnij krawędzie. Robię to za pomocą widelca.
Krok 14:
Tworzą również pozostałe chebureki.
Krok 15:
Na patelni rozgrzać olej roślinny i smażyć w nim czebureki przez 1-2 minuty z każdej strony, aż powstanie złoty kolor.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal / 100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal / 100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal / 100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal / 100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g