Babeczka z wątróbką i warzywami
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Obierz cebulę i marchewkę, drobno posiekaj i smaż lekko na oleju roślinnym. Umyj wątrobę, pokrój na średnie kawałki, dodaj do warzyw, sól, pieprz i smaż prawie do miękkości (bez przesuszenia!!!).
2. Do ciasta jajka, masło, trochę soli i proszek do pieczenia (proszek do pieczenia) lekko ubić. Dodaj ciepłe mleko i mąkę, dobrze wymieszaj. Następnie dodaj ser, drobno posiekane warzywa i schłodzoną wątrobę z warzywami. Wszystko dobrze wymieszaj.
3. Wlać ciasto do formy i wstawić do piekarnika w temperaturze 180 g na 45-50 minut. Gotowość do sprawdzenia za pomocą wykałaczki. Smacznego.
2. Do ciasta jajka, masło, trochę soli i proszek do pieczenia (proszek do pieczenia) lekko ubić. Dodaj ciepłe mleko i mąkę, dobrze wymieszaj. Następnie dodaj ser, drobno posiekane warzywa i schłodzoną wątrobę z warzywami. Wszystko dobrze wymieszaj.
3. Wlać ciasto do formy i wstawić do piekarnika w temperaturze 180 g na 45-50 minut. Gotowość do sprawdzenia za pomocą wykałaczki. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g