owocowa Charlotte
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
musisz ubić jajka z cukrem na bujną pianę.
wlej cukier waniliowy do jajek i powoli dodaj mąkę, sól, cynamon. Nie zapomnij o łyżce koniaku.
posmaruj formę masłem
teraz pokrój jabłko, gruszkę i banana na kawałki, ułóż je w wysmarowanej formie.
wlać ciasto na wierzch.
włóż do piekarnika na czterdzieści pięć minut lub godzinę – zależy od tego, jak dokładnie piecze piekarnik.
piec w dwustu stopniach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g