chude ciasteczka marchewkowe
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
połącz drobno startą marchewkę olejem roślinnym, miodem i rodzynkami. Przesiej mąkę i wymieszaj z solą, proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi.
połącz obie części ciasta, ugniataj w jednorodną masę.
połóż małe ciasteczka na blasze wyłożonej pergaminem. Włóż do gorącego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez 20 do 30 minut.
-----
to nowy przepis, który nie został wcześniej opublikowany nigdzie indziej.
o ile dobrze zrozumiałem, jest to jeden z warunków kwietniowego konkursu.
połącz obie części ciasta, ugniataj w jednorodną masę.
połóż małe ciasteczka na blasze wyłożonej pergaminem. Włóż do gorącego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez 20 do 30 minut.
-----
to nowy przepis, który nie został wcześniej opublikowany nigdzie indziej.
o ile dobrze zrozumiałem, jest to jeden z warunków kwietniowego konkursu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g