chude ciasteczka marchewkowe

oryginalne wegańskie ciasteczka marchewkowe, pokochają je wszyscy! Korzystanie z marchwi. Miękkie, niezwykłe chude ciasteczka marchewkowe.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 12 % 8 g
węglowodany 79 % 52 g
299 kcal
IG: 4 / 33 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
połącz drobno startą marchewkę olejem roślinnym, miodem i rodzynkami. Przesiej mąkę i wymieszaj z solą, proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi.
połącz obie części ciasta, ugniataj w jednorodną masę.
połóż małe ciasteczka na blasze wyłożonej pergaminem. Włóż do gorącego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez 20 do 30 minut.

-----
to nowy przepis, który nie został wcześniej opublikowany nigdzie indziej.
o ile dobrze zrozumiałem, jest to jeden z warunków kwietniowego konkursu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy