galaretka dyniowo-mleczna & quot; Jack ' s Light"

Mały Nehochuha będzie zachwycony! Cudowny przepis dla młodych mam! Bardzo smaczna i zdrowa galaretka, aw tej formie zachwyci dzieci na Halloween.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 17 % 2 g
węglowodany 58 % 7 g
53 kcal
IG: 29 / 14 / 57

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
pokrój dynię na kawałki, upiecz je w piekarniku do miękkości i zmiksuj blenderem.
żelatynę napełnij gorącą wodą (zgodnie z instrukcjami na opakowaniu), wymieszaj, podziel na dwie połowy. Pierwszy Dodaj do puree.
włóż cukier do puree.puder.
drugą część żelatyny wkładamy do mleka, tutaj wanilię.cukier.
ułóż puree ziemniaczane, mleko, warstwy naprzemiennie.
każda warstwa powinna stwardnieć w lodówce.
aby wyjąć galaretkę z formy, musisz ją przytrzymać przez kilka.sicz. w gorącej wodzie (dno).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy