galaretka z mleka dyniowego
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój dynię na kawałki, upiecz je w piekarniku do miękkości i zmiksuj blenderem.
żelatynę napełnij gorącą wodą (zgodnie z instrukcjami na opakowaniu), wymieszaj, podziel na dwie połowy. Pierwszy Dodaj do puree.
włóż cukier do puree.puder.
drugą część żelatyny wkładamy do mleka, tutaj wanilię.cukier.
ułóż puree ziemniaczane, mleko, warstwy naprzemiennie.
każda warstwa powinna stwardnieć w lodówce.
aby wyjąć galaretkę z formy, musisz ją przytrzymać przez kilka.sicz. w gorącej wodzie (dno).
żelatynę napełnij gorącą wodą (zgodnie z instrukcjami na opakowaniu), wymieszaj, podziel na dwie połowy. Pierwszy Dodaj do puree.
włóż cukier do puree.puder.
drugą część żelatyny wkładamy do mleka, tutaj wanilię.cukier.
ułóż puree ziemniaczane, mleko, warstwy naprzemiennie.
każda warstwa powinna stwardnieć w lodówce.
aby wyjąć galaretkę z formy, musisz ją przytrzymać przez kilka.sicz. w gorącej wodzie (dno).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g