sernik w pośpiechu
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij 3 jajka z 0,5 łyżki.cukier.
w osobnej misce wymieszaj 2 łyżki.mąka (w przybliżeniu) ile zajmie ciasto, aby było jak plastikowe i miękkie pierogi) z proszkiem do pieczenia dodaj tam 150gr. zmiękczonej margaryny i rozdrobnić na miękisz, następnie wlać do mieszanki nasze jajka i szybko zagnieść ciasto.
włóż do zamrażarki na 20 minut.
następnie bierzemy formę (jeśli szkło nie jest konieczne do smarowania) jeśli forma jest inna, posyp lekko mąką. I lekko rozwałkowując ciasto do formy, tworząc wysokie boki.
następnie rozłóż nadzienie i zamknij je na wierzchu ciastem do połowy (pokrój boki na równe części i zalej krawędzie)
włóż do ciepłego piekarnika i upiecz w 170gr. 40min.
& nbsp; do nadzienia 350gr.ubij twarożek mikserem z 0,5 łyżki. cukier, dodaj wanilię i 2-3 łyżki.l kaszy manny, pozostaw na min. pęcznieć. (w tym czasie ciasto stoi w zamrażarce)
daje bardzo delikatne nadzienie i chrupiącą bazę.
smacznego!!!
w osobnej misce wymieszaj 2 łyżki.mąka (w przybliżeniu) ile zajmie ciasto, aby było jak plastikowe i miękkie pierogi) z proszkiem do pieczenia dodaj tam 150gr. zmiękczonej margaryny i rozdrobnić na miękisz, następnie wlać do mieszanki nasze jajka i szybko zagnieść ciasto.
włóż do zamrażarki na 20 minut.
następnie bierzemy formę (jeśli szkło nie jest konieczne do smarowania) jeśli forma jest inna, posyp lekko mąką. I lekko rozwałkowując ciasto do formy, tworząc wysokie boki.
następnie rozłóż nadzienie i zamknij je na wierzchu ciastem do połowy (pokrój boki na równe części i zalej krawędzie)
włóż do ciepłego piekarnika i upiecz w 170gr. 40min.
& nbsp; do nadzienia 350gr.ubij twarożek mikserem z 0,5 łyżki. cukier, dodaj wanilię i 2-3 łyżki.l kaszy manny, pozostaw na min. pęcznieć. (w tym czasie ciasto stoi w zamrażarce)
daje bardzo delikatne nadzienie i chrupiącą bazę.
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal / 100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal / 100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal / 100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g