ciasto francuskie babci z ziemniakami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
ciasto & nbsp;łatwe do zrobienia i krótkie pieczenie. Każda gospodyni domowa zawsze ma w zamrażarce torbę z ciastem francuskim. Podczas rozmrażania ciasta pokrój gotowane ziemniaki i cebulę w drobną kostkę. Odcedź olej lub płyn z zakonserwowanej makreli.
ugotuj jajka, posiekaj i dodaj do nadzienia. Połowę ilości ciasta rozwałkuj cienką warstwą, około 0,5 cm i rozłóż na natłuszczonej blasze do pieczenia. Układamy nadzienie i zamykamy drugim arkuszem ciasta. Przyklejamy krawędzie, dekorujemy i smarujemy olejem. Pół godziny w piekarniku w temperaturze 180 stopni i ciasto jest gotowe. Smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Makrela konserwowa - 317 kcal/100g