babeczki z dyni piżmowej i cynamonu
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
zetrzyj obraną dynię.
lekko ubij jajka cukrem, dodaj do nich masło i mleko.
połącz mąkę z solą, proszkiem do pieczenia i cynamonem.
dodaj startą dynię do jajek, a następnie połącz tę masę z mąką. Zagnieść ciasto.
włóż papierowe formy do silikonu, wlej na nie ciasto, posyp babeczki orzechami włoskimi i cukrem.
pieczemy w podgrzanym do 180 gr. piekarnik 25-30 minut.
smacznego!!!
lekko ubij jajka cukrem, dodaj do nich masło i mleko.
połącz mąkę z solą, proszkiem do pieczenia i cynamonem.
dodaj startą dynię do jajek, a następnie połącz tę masę z mąką. Zagnieść ciasto.
włóż papierowe formy do silikonu, wlej na nie ciasto, posyp babeczki orzechami włoskimi i cukrem.
pieczemy w podgrzanym do 180 gr. piekarnik 25-30 minut.
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g