ciasto brzoskwiniowe z czekoladą
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
masło dojrzewające do temperatury pokojowej, a także cukier puder, przesiana mąka, jajko i śmietana - wymieszaj i zagniataj ciasto, a następnie wstaw do lodówki na pół godziny.
nasmaruj podzieloną formę olejem i rozprowadź na niej schłodzone ciasto, tworząc boki około 3 cm. Piec ciasto w 180 stopniach przez 20 minut.
brzoskwinie pokroić w plasterki i ułożyć na cieście, a na wierzch posypać startą czekoladą.
ser twarogowy, cukier puder, żółtka wymieszać na gładką masę. Ubij białka na stabilne szczyty i delikatnie wymieszaj je z twarogiem i żółtkiem, a następnie połóż na brzoskwiniach. Piec w tej samej temperaturze przez kolejne 20-25 minut.
schłodzić ciasto w formie. Okazuje się, że jest bardzo delikatny. Udekoruj startą czekoladą, czernią i bielą.
a teraz możesz się cieszyć! Smacznego!
nasmaruj podzieloną formę olejem i rozprowadź na niej schłodzone ciasto, tworząc boki około 3 cm. Piec ciasto w 180 stopniach przez 20 minut.
brzoskwinie pokroić w plasterki i ułożyć na cieście, a na wierzch posypać startą czekoladą.
ser twarogowy, cukier puder, żółtka wymieszać na gładką masę. Ubij białka na stabilne szczyty i delikatnie wymieszaj je z twarogiem i żółtkiem, a następnie połóż na brzoskwiniach. Piec w tej samej temperaturze przez kolejne 20-25 minut.
schłodzić ciasto w formie. Okazuje się, że jest bardzo delikatny. Udekoruj startą czekoladą, czernią i bielą.
a teraz możesz się cieszyć! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Masa serowa - 207 kcal/100g
- Serki twarogowe - 380 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g