pomarańczowe babeczki

dzieci na pewno pokochają! Niesamowicie smaczne, delikatne i z duszą! Przepis na pomarańczowe babeczki znalazłem w magazynie o modzie kulinarnej. Ostatnio w Rosji ten słodki przysmak jest bardzo popularny. Proponuję zrobić razem niesamowicie pyszne i lekkie babeczki o smaku pomarańczowym.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 27 % 17 g
węglowodany 63 % 40 g
318 kcal
IG: 5 / 3 / 93

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
usuń skórkę z pomarańczy. Następnie wyciśnij sok pomarańczowy. Powinno być około 50 – 70 ml soku. Masło utrzeć z cukrem granulowanym i wanilią, następnie dodać jaja kurze i dokładnie wymieszać. Następnie dołączamy sok i skórkę pomarańczową, pamiętamy wymieszać. Przesiej mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do płynnej mieszanki. Zagniatamy nie strome ciasto. Posmaruj foremki do muffinów masłem i napełnij je ciastem w dwóch trzecich. Wysyłamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20-25 minut. Gotowość babeczek sprawdzamy wykałaczką. Po ugotowaniu odstawiamy babeczki na 5 minut w foremkach, a następnie ostrożnie je wyjmujemy. Pomarańczowe babeczki są gotowe, miłej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy