skład / składniki
gotowanie krok po kroku
jak wiesz, zawsze chcesz różnorodności w jedzeniu. Dlatego zawsze szukamy czegoś nowego.
Oto oryginalny przepis na ciasto jagodowe, łączące dwa ciasta o różnej strukturze.
ale jednocześnie prostota wykonania tego ciasta jagodowego nie wymaga wyjątkowych umiejętności. Żadnych skomplikowanych kremów i form. Ciasto z jagodami z pewnością stanie się oryginalną aplikacją na herbatę, jak mówią, z okazji i bez.
do tego oryginalnego ciasta jagodowego musimy zrobić kruche ciasto, a następnie lekki biszkopt. Myślę, że opanuje to nawet początkujący. Najważniejsze jest, aby na bazie piasku albo zmielić masło (Tarka, pokroić w kostkę), albo wziąć masło już miękkie. Wymieszaj wszystko wymienione równomiernie w osobnych pojemnikach.
pierwsze ciasto jest kruche. Wymieszaj wszystko zgodnie z listą i ułóż na dnie formy. Rozgrzej piekarnik i umieść tam formę na około 5-7 minut. To nasza podstawa.
wymieszaj wszystkie wymienione elementy do drugiego testu.
rozłóż jeżyny (lody) na powstałej podstawie i napełnij je płynnym ciastem biszkopt na wierzchu.
wszystko wracamy do piekarnika, aż będzie gotowe.
gotowe ciasto z jagodami do dekoracji posmarować dżemem lub syropem (cukier na wodzie).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g