nadziewany sandacz z grzybami
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
oczyść sandacza. Na zewnątrz i wewnątrz natrzyj solą i czarnym pieprzem. Następnie przygotuj pieczarki i cebulę. Obierz je, drobno posiekaj i usmaż w oleju roślinnym (najlepiej rafinowanym). Do powstałej masy dodaj gałkę muszkatołową, a także natkę pietruszki z 2/3 bułki tartej. Wymieszaj wszystko i Posol-według własnego gustu.
mamy wspaniałe mięso mielone. Nadziewamy nimi rybę i wysyłamy do piekarnika, smarując olejem i posypując pozostałą bułką tartą. Gotuj ryby przez 40-45 minut. uważnie przyglądając się procesowi-aby danie się nie przypaliło.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g