nadziewany sandacz z grzybami

wspaniałe, satysfakcjonujące i bardzo apetyczne domowe danie. Mój przyjaciel przygotowuje pyszne nadziewane sandacze w piekarniku. Zasadniczo nie przepadam za sandaczem-jest nieco suchy, ale w tej formie jest po prostu wspaniały! W końcu wypełnienie go to przyjemność, a nie Jedzenie! Próbowałem sam ugotować to danie, nie żałowałem. To prawda, radzę wziąć Nie duże ryby, a nie więcej niż 2 kilogramy. Tak więc przepis kulinarny od dziewczyny!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 70 % 14 g
tłuszcze 15 % 3 g
węglowodany 15 % 3 g
95 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

oczyść sandacza. Na zewnątrz i wewnątrz natrzyj solą i czarnym pieprzem. Następnie przygotuj pieczarki i cebulę. Obierz je, drobno posiekaj i usmaż w oleju roślinnym (najlepiej rafinowanym). Do powstałej masy dodaj gałkę muszkatołową, a także natkę pietruszki z 2/3 bułki tartej. Wymieszaj wszystko i Posol-według własnego gustu.

mamy wspaniałe mięso mielone. Nadziewamy nimi rybę i wysyłamy do piekarnika, smarując olejem i posypując pozostałą bułką tartą. Gotuj ryby przez 40-45 minut. uważnie przyglądając się procesowi-aby danie się nie przypaliło.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sandacz gotowany - 97   kcal/100g
  • Sandacz - 89   kcal/100g
  • Sandacz świeży - 84   kcal/100g
  • Sandacz nadziewany - 144   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy