Coho pieczony

danie, którego smak doprowadza do szału. Spróbuj!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 82 % 23 g
tłuszcze 18 % 5 g
węglowodany 0 % 0 g
125 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

niedawno przywieźli mi mały prezent z Kamczatki w postaci zamrożonej lokalnej ryby Coho. Bez zastanowienia znalazłem odpowiedni dla mnie przepis kulinarny na jedzenie z tej ryby i ugotowałem Coho pieczonego w piekarniku. Teraz podzielę się z wami sposobem przygotowania tego dania. Zaczynamy od rozmrożenia naszych ryb, oczyszczenia ich z łusek, usunięcia skrzeli, wypatroszenia i dokładnego spłukania pod bieżącą wodą. Teraz bierzemy ostry nóż i przecinamy rybę z obu stron jak na porcje, ale nie do końca. Następnie sól i pieprz rybę do smaku wewnątrz i na zewnątrz. Teraz dobrze myjemy pomidory i cytryny, kroimy je w cienkie koła, jeśli pomidor jest duży, możesz pokroić koła na pół. Teraz wkładamy jeden okrąg pomidora i cytryny do wcześniej wykonanych cięć. Następnie przenosimy naszą rybę na wstępnie nasmarowaną blachę do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 35-40 minut. Po tym czasie przenosimy rybę na talerz, podlewamy sokiem z cytryny i podajemy do stołu! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Coho - 140   kcal/100g

Podobne przepisy