babeczki bananowe z cynamonem

delikatne, aromatyczne babeczki są przeznaczone dla wybrednych łakomczuchów!
MerlisanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 3 g
tłuszcze 10 % 5 g
węglowodany 84 % 43 g
229 kcal
IG: 2 / 26 / 72

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij masło z cukrem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj jajko.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie puree bananowe.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie mąkę z proszkiem do pieczenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

przygotowanie babeczek bananowych według tego przepisu kulinarnego nie zajmie ci dużo czasu. Najpierw mieszamy banany i sok wyciśnięty z połowy cytryny blenderem. W naczyniu wkładamy masło i ubijamy mikserem, dodając cukier i jajka, gdy tylko te składniki zostaną wymieszane, dodajemy tłuczone banany, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Nie powinniśmy mieć gęstego ciasta.
Foremki do muffinek należy posmarować masłem i rozłożyć ciasto na foremkach. Nie możesz rozłożyć ciasta na same krawędzie. Możesz również upiec jedną dużą babeczkę, wszystko zależy od twojego pragnienia. Rozgrzej piekarnik do 180 C. i upiecz nasze babeczki bananowe. Gotowość babeczek można sprawdzić wykałaczką. Musisz włożyć jedną wykałaczkę do babeczek i sprawdzić, czy jest sucha, babeczki są gotowe.
takie jedzenie jest bardzo dobre do przygotowania na śniadanie lub podwieczorek dla dzieci, po pierwsze, satysfakcjonujące, po drugie, bardzo smaczne i zdrowe. Radzę więc spróbować zrobić babeczki bananowe. Przynajmniej moje dzieci je uwielbiają. Miłego picia herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy