skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przygotowanie babeczek bananowych według tego przepisu kulinarnego nie zajmie ci dużo czasu. Najpierw mieszamy banany i sok wyciśnięty z połowy cytryny blenderem. W naczyniu wkładamy masło i ubijamy mikserem, dodając cukier i jajka, gdy tylko te składniki zostaną wymieszane, dodajemy tłuczone banany, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Nie powinniśmy mieć gęstego ciasta.
Foremki do muffinek należy posmarować masłem i rozłożyć ciasto na foremkach. Nie możesz rozłożyć ciasta na same krawędzie. Możesz również upiec jedną dużą babeczkę, wszystko zależy od twojego pragnienia. Rozgrzej piekarnik do 180 C. i upiecz nasze babeczki bananowe. Gotowość babeczek można sprawdzić wykałaczką. Musisz włożyć jedną wykałaczkę do babeczek i sprawdzić, czy jest sucha, babeczki są gotowe.
takie jedzenie jest bardzo dobre do przygotowania na śniadanie lub podwieczorek dla dzieci, po pierwsze, satysfakcjonujące, po drugie, bardzo smaczne i zdrowe. Radzę więc spróbować zrobić babeczki bananowe. Przynajmniej moje dzieci je uwielbiają. Miłego picia herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g