makaron z grzybami i jajkiem

pyszny, obfity makaron z delikatnym indykiem to łatwy przepis na pyszny posiłek. To jedzenie pochodzi z kolekcji włoskich przepisów kulinarnych. Makaron jest tu kochany prawie tak samo jak makaron w Chinach. Istnieją restauracje, które serwują tylko dania z makaronu. Chcę tu przedstawić jeden taki przepis-makaron z jajkiem.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 4 g
tłuszcze 29 % 4 g
węglowodany 43 % 6 g
84 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

wlej wodę do dużego rondla, dodaj do niego sól i olej roślinny. Gdy tylko woda się zagotuje, wlej makaron. Makaron powinien być przestronny w garnku, aby wszystkie były ugotowane w tym samym czasie. Najważniejsze, żeby je trochę ugotować. Wrzuć do durszlaka i całkowicie schłodź pod bieżącą zimną wodą. Następnie dodaj trochę oleju roślinnego i wymieszaj.
pieczarki w puszkach układamy na sicie, aby szkło płyn. Gotowane mięso z indyka kroimy w wąskie paski. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem. I włóż do niego makaron zmieszany z grzybami i indykiem.
dobrze ubij jajka ze śmietaną, solą, pieprzem i wlej zapiekankę tą mieszanką. Na wierzch równomiernie kładziemy kawałki masła i posypujemy bułką tartą.
piec w gorącym piekarniku przez około 35 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Tusza z indyka bez skóry - 161   kcal/100g
  • Indyk II kategorii - 194   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy