skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Z przepisu, który zaproponowałem, dowiesz się, jak upiec mannę twarogową z najczęstszych produktów, które prawdopodobnie są dostępne dla każdej gospodyni. Wszystkie niezbędne składniki są wymienione.
Krok 2:
Oddziel białka od żółtek. Odkładamy białka na bok i dokładnie mieszamy żółtka w misce z cukrem, aż ten ostatni się rozpuści.
Krok 3:
Wlej ciepły kefir do żółtek i wlej twarożek (lepiej jest wziąć świeży twarożek i nigdy nie używaj zwykłego twarogu) i dokładnie ubij wszystko - możesz użyć trzepaczki, ale mikser będzie szybszy. Twaróg można wcześniej zmielić za pomocą blendera, aby rozbić wszystkie ziarna, a do tego przepisu lepiej jest wziąć grubszy twaróg.
Krok 4:
Następnie wlej semolinę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia i ponownie ubij.
Krok 5:
W innym naczyniu ubij białka w mocną, stabilną piankę mikserem lub blenderem z dyszą & quot; trzepaczka & quot;.
Krok 6:
Następnie ostrożnie Wprowadzamy masę białkową do ciasta w dwóch dawkach. Na koniec dodaj rodzynki, które należy najpierw trzymać we wrzącej wodzie, spłukać i wysuszyć. Rodzynki nie są zbyt duże i bez pestek. Rodzynki dodano i wszystko wymieszano. Ciasto jest gotowe.
Krok 7:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Formę smarujemy masłem i można ją dodatkowo posypać kaszą manną. Włóż do niego ciasto i wyrównaj. Piec mannę w 180 stopniach przez około 40-50 minut. Gotowość ciasta można sprawdzić wykałaczką.
Krok 8:
Po ugotowaniu Manny wyjmujemy ją z piekarnika, czekamy na całkowite ostygnięcie, a następnie przenosimy na talerz, dekorujemy cukrem pudrem lub posypujemy białymi lub kolorowymi płatkami kokosowymi.
Krok 9:
Ekstrawagancja smaku zapewniona!
zwróć uwagę na przepis na mannę z twarogiem, aby pewnego ranka ugotować ją swoim dzieciom przed szkołą i ogrodem. Nie zapomnij też zabrać ze sobą kawałka do pracy-a co, całkiem odpowiednia przekąska! Pyszne z kakao i po prostu słodką herbatą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g