Manna twarogowa na kaszy manny z rodzynkami

zaskakująco proste, niesamowicie pyszne! Dzieciom się spodoba! Ten przepis to ratunek dla gościnnych gospodyń domowych, a także troskliwych matek i babć. Używam go, gdy nagle pojawia się nieoczekiwany gość lub czasami pieczę dzieci na śniadanie. Bardzo podoba mi się ten mannik w smaku-jest po prostu niesamowity!
ilgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 9 % 4 g
węglowodany 72 % 33 g
204 kcal
IG: 3 / 69 / 28

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Z przepisu, który zaproponowałem, dowiesz się, jak upiec mannę twarogową z najczęstszych produktów, które prawdopodobnie są dostępne dla każdej gospodyni. Wszystkie niezbędne składniki są wymienione.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oddziel białka od żółtek. Odkładamy białka na bok i dokładnie mieszamy żółtka w misce z cukrem, aż ten ostatni się rozpuści.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej ciepły kefir do żółtek i wlej twarożek (lepiej jest wziąć świeży twarożek i nigdy nie używaj zwykłego twarogu) i dokładnie ubij wszystko - możesz użyć trzepaczki, ale mikser będzie szybszy. Twaróg można wcześniej zmielić za pomocą blendera, aby rozbić wszystkie ziarna, a do tego przepisu lepiej jest wziąć grubszy twaróg.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie wlej semolinę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia i ponownie ubij.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W innym naczyniu ubij białka w mocną, stabilną piankę mikserem lub blenderem z dyszą & quot; trzepaczka & quot;.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie ostrożnie Wprowadzamy masę białkową do ciasta w dwóch dawkach. Na koniec dodaj rodzynki, które należy najpierw trzymać we wrzącej wodzie, spłukać i wysuszyć. Rodzynki nie są zbyt duże i bez pestek. Rodzynki dodano i wszystko wymieszano. Ciasto jest gotowe.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Formę smarujemy masłem i można ją dodatkowo posypać kaszą manną. Włóż do niego ciasto i wyrównaj. Piec mannę w 180 stopniach przez około 40-50 minut. Gotowość ciasta można sprawdzić wykałaczką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po ugotowaniu Manny wyjmujemy ją z piekarnika, czekamy na całkowite ostygnięcie, a następnie przenosimy na talerz, dekorujemy cukrem pudrem lub posypujemy białymi lub kolorowymi płatkami kokosowymi.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ekstrawagancja smaku zapewniona!

zwróć uwagę na przepis na mannę z twarogiem, aby pewnego ranka ugotować ją swoim dzieciom przed szkołą i ogrodem. Nie zapomnij też zabrać ze sobą kawałka do pracy-a co, całkiem odpowiednia przekąska! Pyszne z kakao i po prostu słodką herbatą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy