julienne z grzybów

porcje mini-arcydzieła mogą być podawane gościom, czekaj na pochwałę! spędził: 30 minut na gotowaniu grzybów, 7 minut na pieczeniu i montażu, 10 minut w piekarniku, łącznie około 47 minut
♀RuzenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 4 g
tłuszcze 61 % 11 g
węglowodany 17 % 3 g
106 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
ten przepis można rozpocząć od "Zbierz prawdziwe grzyby miodowe". Grzyby bardzo łatwo pomylić z fałszywymi trującymi grzybami miodowymi, dlatego należy zachować ostrożność podczas zbierania. Trujące grzyby z reguły są jaśniejsze, a ich miąższ nie jest biały, ale żółty i smakują gorzko. Grzyby miodowe rosną na pniach, stąd nazwa.
to bardzo smaczne grzyby, świetnie nadają się do solenia i marynowania. I możesz ugotować julienne z grzybów miodowych. Słowo julienne pochodzi od francuskiego "Lipiec", ale grzyby miodowe na żywność najlepiej zbierać jesienią.
oczyść grzyby z ziemi i trawy, posortuj i napełnij wodą. Ogrzewamy na kuchence do wrzenia, odsączamy przez sito, myjemy grzyby zimną wodą, zalewamy wrzącą wodą, solimy wodę w rondlu i gotujemy przez 30 minut.
drobno posiekaj cebulę i smaż na ghee, aż będzie przezroczysta.
wyjmujemy grzyby, dodajemy do patelni i zalewamy ciężką śmietaną lub kwaśną śmietaną. Do pieczenia potrzebujemy kokotniki (ceramiczne płytkie garnki z uchwytami). W nich układamy grzyby miodowe z cebulą i kwaśną śmietaną i wszystko posypujemy startym serem śmietankowym.
piekarnik powinien być rozgrzany do 150 stopni. Aby ser się stopił, co jest wskaźnikiem gotowości naczynia, wystarczy około 7 minut.
mam nadzieję, że przepis Ci się przyda. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Grzyby miodowe - 20   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g

Podobne przepisy