skład / składniki
metoda gotowania
moja mama ciągle robiła ciasta drożdżowe z mięsem według tradycyjnego rosyjskiego przepisu kulinarnego. Wymyśliłem ciasto, które ma nie tylko mięso, ale także grzyby, kapustę, a nawet marchewkę. Takie jedzenie jest niezwykle smaczne, ale co najważniejsze satysfakcjonujące. Aby go przygotować, musisz najpierw zrobić nadzienie i ciasto. Ciasto robimy drożdżowe. Aby to zrobić, hodujemy drożdże w mleku. Następnie dodaj sazar i mieszaj. Rozłóż margarynę w łaźni wodnej. Schłodzić i dodać do ciasta. Trochę soli. Na koniec wlej mąkę do pojemnika i zagniataj ciasto. Następnie umieszczamy go w ciepłym miejscu na trzy godziny. Przykryj czystym ręcznikiem kuchennym. Będzie się podnosić. Należy go zmiażdżyć i ponownie umieścić w ciepłym miejscu. W ciągu tych trzech godzin możesz łatwo przygotować nadzienie. Aby to zrobić, musisz ugotować wołowinę. Następnie przepuść go przez maszynę do mięsa, aby przygotować mięso mielone na nasze ciasto. Przewiń cebulę przez maszynę do mięsa. Następnie wymieszaj ugotowane jajko z mięsem mielonym, które pokrój w kostkę. Po włożeniu ugotowanego ryżu. Na koniec dodaj posiekane warzywa, koncentrat pomidorowy. Sól i pieprz do smaku. Na patelni dusić posiekaną kapustę i startą marchewkę. Na innej patelni smażyć grzyby. Wszystko mieszamy z mięsem. Wyjmujemy ciasto. Dzielimy go na dwie części. Rozwałkuj jedną warstwę. Rozłóż na nim nadzienie i przykryj drugą warstwą ciasta. Mocno zaciśnij krawędzie. Posmaruj ciasto żółtkiem. Piec ciasto przez około godzinę w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g