placki drożdżowe z kapustą i grzybami

bogactwo nadzienia i smaku będzie miłym odkryciem!
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 7 g
tłuszcze 9 % 3 g
węglowodany 71 % 24 g
148 kcal
IG: 13 / 25 / 63

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

moja mama ciągle robiła ciasta drożdżowe z mięsem według tradycyjnego rosyjskiego przepisu kulinarnego. Wymyśliłem ciasto, które ma nie tylko mięso, ale także grzyby, kapustę, a nawet marchewkę. Takie jedzenie jest niezwykle smaczne, ale co najważniejsze satysfakcjonujące. Aby go przygotować, musisz najpierw zrobić nadzienie i ciasto. Ciasto robimy drożdżowe. Aby to zrobić, hodujemy drożdże w mleku. Następnie dodaj sazar i mieszaj. Rozłóż margarynę w łaźni wodnej. Schłodzić i dodać do ciasta. Trochę soli. Na koniec wlej mąkę do pojemnika i zagniataj ciasto. Następnie umieszczamy go w ciepłym miejscu na trzy godziny. Przykryj czystym ręcznikiem kuchennym. Będzie się podnosić. Należy go zmiażdżyć i ponownie umieścić w ciepłym miejscu. W ciągu tych trzech godzin możesz łatwo przygotować nadzienie. Aby to zrobić, musisz ugotować wołowinę. Następnie przepuść go przez maszynę do mięsa, aby przygotować mięso mielone na nasze ciasto. Przewiń cebulę przez maszynę do mięsa. Następnie wymieszaj ugotowane jajko z mięsem mielonym, które pokrój w kostkę. Po włożeniu ugotowanego ryżu. Na koniec dodaj posiekane warzywa, koncentrat pomidorowy. Sól i pieprz do smaku. Na patelni dusić posiekaną kapustę i startą marchewkę. Na innej patelni smażyć grzyby. Wszystko mieszamy z mięsem. Wyjmujemy ciasto. Dzielimy go na dwie części. Rozwałkuj jedną warstwę. Rozłóż na nim nadzienie i przykryj drugą warstwą ciasta. Mocno zaciśnij krawędzie. Posmaruj ciasto żółtkiem. Piec ciasto przez około godzinę w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy