owsianka Gurievskaya z rodzynkami orzechami i kandyzowanymi owocami

świetnie sprawdzi się jako obfite śniadanie na cały dzień! Owsianka guriewska nieustannie doskonaliła swój przepis. Nie jeden kucharz zdążył nad tym popracować, ale chcę przekazać publiczności jeden ze szczególnie popularnych wyników eksperymentów kuchennych. Jeśli zrobisz wszystko tak, jak powinno, powinno wyjść coś niezwykłego, spróbuj sam. Teraz rzadko kto je owsiankę. I na próżno. W końcu nie bez powodu było to ulubione jedzenie dla naszego narodu. A owsianka gurievskaya jest dla wielu czymś niezwykłym. Faktem jest, że istnieje wiele przepisów kulinarnych na jego przygotowanie, proponuję taki.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 4 g
tłuszcze 40 % 17 g
węglowodany 51 % 22 g
323 kcal
IG: 14 / 55 / 32

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz orzechy i poparz je. Niektóre z nich są kruszone, a inne posypane cukrem i smażone w piekarniku, aż powstanie jasnobrązowa skorupa. Włóż śmietanę do piekarnika. Kiedy na ich powierzchni zobaczymy różową piankę, usuń ją, wkładając z powrotem do piekarnika-i tak pięć razy. Nie doprowadzaj pianek do ciemnobrązowego koloru, w przeciwnym razie będą się palić. Wytnij 2-3 paski pianki. Wlej cukier i semolinę do pozostałej śmietany.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj, aż owsianka zgęstnieje, wymieszaj! Wymieszaj wszystko, dodając orzechy, rodzynki i posiekaną piankę. Nasmaruj płytką formę olejem, połóż owsiankę, a na niej piankę. I tak-trzy razy. Wierzch nie z pianką, ale z cukrem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż do piekarnika i piecz, aż owsianka pokryje się złotobrązową skórką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie połóż orzechy smażone z cukrem, kandyzowane owoce, a także owoce w puszkach lub dżem na gorącej owsiance.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Owsianka Gurievskaya będzie jeszcze smaczniejsza, gdy posypamy każdą warstwę orzechami, kandyzowanymi owocami i przyprawami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Kandyzowane owoce - 216   kcal/100g

Podobne przepisy