skład / składniki
metoda gotowania
nie tak dawno temu rodzice mojego męża, którzy mieszkają na wsi, przekazali nam żeberka wołowe. Szczerze mówiąc, do tej pory nigdy nie miałem do czynienia z tą częścią krowiego ciała, to znaczy nie gotowałem z niej żadnego jedzenia. Po krótkiej refleksji i znalezieniu odpowiedniego dla mnie przepisu kulinarnego w Internecie, ugotowałem żeberka wołowe w pomidorach. Teraz podzielę się z wami sztuczkami przygotowania tego bardzo smacznego dania. Na początek dokładnie myjemy żeberka, kroimy je na osobne żeberka. Teraz wkładamy garnek wody do wrzenia, wkładamy tam żeberka i gotujemy je przez 5-7 minut. Następnie wyjmujemy żeberka. Teraz dobrze wymieszaj sosy Worchester i pomidorowe, paprykę, cukier, czosnek i chili w proszku. Następnie dodaj żeberka wołowe do sosu, przenieś całą masę na patelnię, przykryj pokrywką i pozostaw mieszaninę do marynowania przez noc w lodówce. Rano grillujemy marynowane żeberka na karbowanej patelni lub grillu przez 15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g