żeberka wołowe w pomidorach

danie jest tak apetyczne, że po prostu nie można się oprzeć!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 14 g
tłuszcze 44 % 16 g
węglowodany 17 % 6 g
224 kcal
IG: 0 / 40 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h

nie tak dawno temu rodzice mojego męża, którzy mieszkają na wsi, przekazali nam żeberka wołowe. Szczerze mówiąc, do tej pory nigdy nie miałem do czynienia z tą częścią krowiego ciała, to znaczy nie gotowałem z niej żadnego jedzenia. Po krótkiej refleksji i znalezieniu odpowiedniego dla mnie przepisu kulinarnego w Internecie, ugotowałem żeberka wołowe w pomidorach. Teraz podzielę się z wami sztuczkami przygotowania tego bardzo smacznego dania. Na początek dokładnie myjemy żeberka, kroimy je na osobne żeberka. Teraz wkładamy garnek wody do wrzenia, wkładamy tam żeberka i gotujemy je przez 5-7 minut. Następnie wyjmujemy żeberka. Teraz dobrze wymieszaj sosy Worchester i pomidorowe, paprykę, cukier, czosnek i chili w proszku. Następnie dodaj żeberka wołowe do sosu, przenieś całą masę na patelnię, przykryj pokrywką i pozostaw mieszaninę do marynowania przez noc w lodówce. Rano grillujemy marynowane żeberka na karbowanej patelni lub grillu przez 15 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g

Podobne przepisy