pyszne bułeczki

niezwykle smaczne bułeczki przypomną wieczory u babci! Kto powiedział, że bułki to nie Jedzenie? Najlepsze jest zjedzenie na śniadanie kilku bułek z masłem, popijając je kawą. Objętość jest niewielka i nie będziesz chciał jeść aż do lunchu. Chcesz wypróbować przepis kulinarny na bardzo smaczne bułeczki o nazwie" Puenta & quot;? Następnie spróbujmy upiec je razem.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 11 % 7 g
węglowodany 78 % 51 g
291 kcal
IG: 2 / 18 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.

lekko podgrzej mleko, Krusz do niego drożdże, dodaj 1 łyżeczkę cukru i 2 łyżeczki mąki. Zagniatamy ciasto i pozwalamy mu rosnąć przez dwadzieścia minut w ciepłym miejscu. Wlej mąkę szkiełkiem do dużej miski, aw środku zrób wgłębienie. Wkładamy tam 100 gr. cukier, jajko, starta skórka z cytryny, sól. Wlewamy tam również ciasto. Zagnieść ciasto. Lepiej oczywiście zrobić to za pomocą miksera, ale możesz to zrobić w sposób dziadka. Dodaj masło i umyte rodzynki i wszystko dobrze wymieszaj. Na desce lekko posypanej mąką ponownie lekko zagniataj ciasto, aż będzie gładkie i gładkie. Uformuj kulkę z ciasta i włóż do miski, przykryj ręcznikiem i pozwól ciastu zbliżyć się na godzinę. Nasmaruj arkusz tłuszczem i łyżką stołową rozłóż na nim ciasto w postaci pojedynczych bułek. Pozwól im podejść przez kolejne 20 minut, a na razie Rozgrzej piekarnik do 225 stopni. Bułki smarujemy ubitym jajkiem i gęsto posypujemy cukrem. Piec około dwudziestu minut, aż pojawi się złoty kolor.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g

Podobne przepisy