skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na ciasto: mąkę 110g, drożdże i ciepłą wodę wymieszać i pozostawić w cieple na 4,5 godziny. Dodaj pozostałe stopione masło, cukier, sól, białko do ciasta. Dodaj mąkę i wymieszaj. Zagniataj ciasto przez 15 minut mikserem do ciasta. Przykryj ciasto folią i pozostaw na 2 godziny.
Krok 2:
Do nadzienia przetrzyj twaróg przez sito, a następnie dodaj cukier granulowany, żółtko kurczaka, cukier waniliowy, mąkę. Dokładnie wymieszaj wszystkie te składniki.
Krok 3:
Teraz rozwałkuj powstałe ciasto w opaskę uciskową, pokrój na około 8-12 identycznych kawałków, zwiń je w kulki i połóż na blasze do pieczenia pokrytej tłuszczem lub olejem, pozwól kulkom ciasta parzyć przez 15 minut.
Krok 4:
Po tym czasie wykonujemy wgłębienie w każdej kulce dnem szklanki.
Krok 5:
Następnie posmaruj krawędzie serników jajkiem i włóż nadzienie twarogowe do wnęki. Następnie odstawiamy serniki na 10 minut, a następnie wysyłamy je do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
