sernik niesłodzony z ciasta drożdżowego

Czy dziecko je dużo słodyczy? Taka bułka mu nie zaszkodzi!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 13 g
tłuszcze 27 % 13 g
węglowodany 46 % 22 g
258 kcal
IG: 5 / 0 / 95

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

nadchodzi zima. Zamieć za oknem nie pozwala wystawić nosa z podwórka, przyciąga do siebie przytulną sofę, ciepły koc i ulubioną sofę. Gruba-gruba książka szeleści stronami, a ręka sięga po filiżankę herbaty i pyszny sernik. A sernik jest niesłodzony. Nie wszystkie potrawy muszą być pełne cukru, czasami trzeba pomyśleć o zdrowiu. Uwielbiam gotować według przepisu mojej babci, to ona nauczyła mnie piec niesłodzony sernik.
sernik będzie nadziewany twarogiem i serem.
ciasto na sernik będzie drożdżowe. Ja, jak wielu z was, lubię bezpieczny sposób, mniej kłopotów.
dlatego wlej ciepłe mleko do kubka, rozpuść w nim drożdże(możesz zastąpić zwykłe drożdże suchymi). Zbieramy drożdże z mlekiem, przesianą mąkę, sól, cukier granulowany w jednej misce, dodajemy jajko kurze. Zagniatamy ciasto z produktów i odkładamy na bok pod tkaniną, aby rosło.
jest czas na przygotowanie nadzienia. Ser powinien być bardzo twardy, a najlepiej trochę czerstwy. Trzy na grubej tarce. Warzywa myjemy zimną wodą i drobno kroimy na desce. Osobno zajmujemy się twarogiem, należy go przetrzeć przez drobne sito. Dodaj warzywa i ser do twarogu i ubij jajko z cukrem, szczyptę soli, zagniataj masę.
podziel ciasto na 10 kulek i odstaw na 30 minut w tej formie.
w międzyczasie mamy już rozgrzany piekarnik, blachę do pieczenia posmarowaną masłem & nbsp;i czeka, aż ułożymy półfabrykaty na serniki. W każdym ułożonym serniku wykonujemy wgłębienie i wypełniamy je nadzieniem. Krawędzie produktów należy posmarować ubitym żółtkiem. Do spróbowania serników pozostało około 20 minut. Mam nadzieję, że rozumiesz, że serniki powinny spędzić cały ten czas w gorącym piekarniku.
zima będzie pyszna.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal / 100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal / 100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal / 100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy